ЧЕЗ в България и „Надежда и домове за децата –клон България“ с изненади за 414 деца от 199 семейства

„Надежда и домове за децата – клон България“ и ЧЕЗ в България стартираха през месец май тази година кампанията  „Заедно можем всичко“.

Кампания, която подкрепя уязвими семейства с деца за преодоляване на негативните последствия от пандемията от COVID – 19 . В рамките на кампанията ЧЕЗ пое заплащането на сметките за ток до края на месец март 2021 година. Тази антикризисна мярка се прилага за домакинства  от населени места в областите Видин, Враца, Плевен, София област и град София.

За да може децата да растат в една по-добра среда,  в домовете им вече са доставени и монтирани и нови битови електроуреди. Те допълнително ще намалят сметките и ще гарантират дългосрочен положителен ефект върху семейните бюджети.

С ЧЕЗ обединихме усилията си като партньори, за да докажем за пореден път, че ефективността от прилагането на социално отговорни бизнес практики в кризисна ситуация зависи от адекватното им и своевременно осъществяване.

Служителите на ЧЕЗ в България решиха да изненадат всички 22 деца за Коледа и Нова година, като осъществиха  вътрешна благотворителна акция за събиране на средства за закупуването на коледни подаръци, храна, облекла и обувки за децата. От доброволни дарения бяха набрани 14 500 лева, като компанията удвои тази сума и общият размер достигна 29 000 лева. Това надмина и най-смелите ни очаквания.

С тези средства от благотворителната акция на служителите ще успеем да зарадваме с подаръци 414 деца от 199 семейства, с които   „Надежда и домове за децата – клон България“ работи в областите – Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Кърджали, Плевен, Стара Загора, Сливен, Софийска област, София град, Хасково и Ямбол.

Заедно можем да вдъхваме кураж и надежда, да мечтаем и да правим нашият свят по-мил, изпълнен с емпатия и по човешки разбираем.

Можете да  подкрепите „Надежда и домове за децата – клон България“ като се включите в акция „Кенгуру“ чрез дарение с SMS на 17 777 с текст DMS NADEJDA или като дарите средства с банков превод. Повече подробности за възможностите за подпомагане на акция „Кенгуру“ – на сайта https://dmsbg.com/16424/.

Последвайте ни и онлайн на www.cez.bg и www.hopeandhomesbg.com, както и във Фейсбук чрез @cezelectrobg и @hopeandhomesbg.

Прочетете още ...

Едно отговорно партньорство

Лидл България  отново се включват да подпомогнем семейства, които са в криза. Радваме се изключително много, че заедно успяваме да намерим път при преодоляване на

Върни ме у дома

В момента най-малко 5,4 милиона деца по света живеят в институции и са разделени от семействата си.  80% от тях не са сираци и могат

Върни се обратно в