Да ни е честит 21 ноември 2014 година

Светата Православната църква чества празника Въведение Богородично – Деня на християнското семейство и младеж.

Georgi004Нашата увереност и вяра в семейството, като ценност и желание за запазване и събирането му ни прави част от празника. Да си честитим успехите при събиране на деца и техните родители и израстването им, като достойни българи. Няма нищо по- ценно от това виждаш как децата, като Мариам (бъдещата Пресвета Богородица),тръгват сами по стълбите към храма-семейство.

Най-ранното известие за честването на празника е от края на 1-ви век. През 1929 г. Светия синод на Българската православна църква въвежда честването на този празник в България. В Константинопол празникът, за пръв път се е чествал през VІІ век. Той е въведен от патриарх Тарасий. Римокатолическата църква започва да го почита от 1374 г., въведен от папа Григорий ХI.

„Надежда и домове за децата“ – клон България ще продължи да работи всички деца да живеят в семейна среда, обградени с любов и грижи.

Честит празник!

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в