Десето заседание на ОКМД Бургас

zasedanieokmd301120161На 30 ноември в Областна администрация Бургас бе проведено десетото заседание на  Областен координационен механизъм по деинституционализация на деца.

  Участниците се запознаха с актуализирания план  за действие за изпълнение на националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България“; обсъждане на случай на дете в риск от изоставяне, представен от Началника на ОЗД гр. Созопол,  и организиране на благотворителна кампания от членовете на ОКМД по случай коледните и новогодишните празници.  

В заседанието участваха 20  представители на институции ангажирани с деца в риск на общинско и областно ниво. В работата на ОКМД взеха участие Боряна Климентова, програмен координатор и Кремена Стоянова, национален експерт по младежки политики към  „Надежда и домове за децата – клон България“. Климентова zasedanieokmd301120162запозна с актуализирания план за действие и подчерта ролята на общините и социалните услуги в процеса на деинституционализация. В проведената дискусия се очерта важнастта на осигуряване на качествени алтернативни грижи за децата.

Членовете на ОКМД се обединиха около идеята за организиране на дарителска кампания „Празник за всеки“  от 5 до 15 декември около елхата в областна администрация Бургас за събиране на предмети,  храни, дрехи и и играчки за децата и семействата им. Събраните предмети и продукти ще се предоставят на семействата, с които сме работили през изминаващата  година.

Прочетете още ...

Ема Кичева, ръководител "Корпоративни комуникации" Лидл България

Приз „Семеен благодетел“

Радостни сме, че успяхме да благодарим на Лидл България за цялостната подкрепа, сътрудниество, разбиране и съдействие на нашата кауза всяко дете да има семейство и

Върни се обратно в