Деца помагат на деца

Днес, 13 септември, в навечерието на новата учебна година, 7 деца от Програмата за детско участие на Надежда и домове за децата – клон България и 12 деца от Дневния център за деца с увреждания „Свети Врач“ се събраха и заедно моделираха под мотото „Деца помагат на деца“.

Директорът на центъра Сузан Йешели сподели с децата от Програмата за детско участие  за инициативата за подкрепа, която са подели и предложи днешния ден също да бъде посветен на нея. Децата от Програмата за детско участие от своя страна разказаха на своите връстници какво правят и каква е тяхната мисия и цел. И така, децата и младежите, следвайки мотото „Деца помагат на деца“ твориха с платселин и глина, пресъздадоха своите мечти и идеи, смяха се и се забавляваха в Дневния център. Те изработиха различни фигури, които ще могат да се продадат и със събраните средства да се подкрепи лечението на едно дете. Участниците разговаряха помежду си и споделяха своите идеи за последващи срещи и инициативи, където да могат да развият още повече своето въображение и креативност и по този начин да продължат да бъдат застъпници за децата и техните права.

Прочетете още ...

Ема Кичева, ръководител "Корпоративни комуникации" Лидл България

Приз „Семеен благодетел“

Радостни сме, че успяхме да благодарим на Лидл България за цялостната подкрепа, сътрудниество, разбиране и съдействие на нашата кауза всяко дете да има семейство и

Върни се обратно в