Децата трябва да бъдат в семейна среда и за това работим всички ние

Областният координационен механизъм по деинституционализация /ОКМД/ се събра на  заседание в нов състав, с нов председател и нови координатори.

От 2015 година на територията на област Ямбол Областният механизъм по деинституционализация действа и се изпълнява съвместно и в тясно сътрудничество с организацията „Надежда и домове за децата – клон България“ и във връзка с изпълнението на Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в РБ“, Актуализиран план за действие 2016-2020 .

Новият председател на ОКМД е главният секретар на Областна администрация Ямбол Павлина Пенева, новите координатори на „Надежда и домове за децата – клон България“ за област Ямбол са Марина Великова и Гергана Атанасова.

На  заседанието присъства и програмния координатор на „Надежда и домове за децата“ клон България Боряна Климентова, която подчерта добре свършената работа по механизма и модела, по който продължава дейността насочена към деца от 0 до 3 години.

Решаването на конкретни казуси, подкрепата за деца и семейства, реинтеграцията… са част от целите на областния механизъм.

Членовете на ОКМД се запознаха с приемната грижа, такава каквато е към момента на областно ниво. Приемните семейства в областта са 31. Това, което се очаква е да не се настаняват деца в ДМСГД. „Деца трябва да бъдат в семейна среда и за това работим всички ние“, каза още Боряна Климентова.

Прочетете още ...

Ема Кичева, ръководител "Корпоративни комуникации" Лидл България

Приз „Семеен благодетел“

Радостни сме, че успяхме да благодарим на Лидл България за цялостната подкрепа, сътрудниество, разбиране и съдействие на нашата кауза всяко дете да има семейство и

Върни се обратно в