Добри практики и предизвикателства пред деинституционализацията в Бургаска област

12030779_10153625766574082_292912211_nВ областна администрация Бургас на 16.09.2015 година се проведе Кръгла маса на тема „ Добри практики и предизвикателства пред деинституционализацията в Бургаска област“ в рамките на проект „Областен координационен механизъм – модел за ефективно сътрудничество и взаимодействие между гражданския сектор, регионалните и общински структури“ който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014“.

По време на Кръглата маса местният експерт на Надежда и домове за децата представи работата на ОКМД – Бургас и неговите постижения. Специалистите споделиха развитите социалните услуги и добрите практики в процеса на деинституционализация на територията на област Бургас. Важен аспект от дискусията бе необходимостта от непрекъснат диалог и партноьрство. Кръглата маса бе водена от заместник –областния управител Г-жа Турманова.

Повече информация за проекта и програмата можете да откриете на страницата на проекта: http://hopeandhomes-eeagrantsbg.com/

Прочетете още ...

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Планиране за 2024 от деца за деца

Време е за старт на застъпнически дейности. Разговори за деца в риск. В какво да се състои тяхната подкрепа. Намиране на нови идеи и инициативи.

Върни се обратно в