ДРАГО Е ПЪРВОТО ДЕТЕ НА Г-ЖА МИЛЕВА, И Е НА ГОДИНА И ПОЛОВИНА

Драго е първото дете на Г-жа Милева и е на година и половина. Драго е роден от непълнолетната тогава майка от гр. В., която съжителства с Г-н Марков от с. Л. По преценка на ОЗД – гр. В. по това време, детето е оставено за отглеждане при бабата на Г-жа Милева в гр. В. Майката не е в добри отношения с баба си и към момента не контактува с нея, но много страда за първородното си дете. Детето Драго е припознато от баща си – Г-н Марков.

Към момента Г-жа С. Милева е бременна в осмия месец и очаква второто си дете. Родителите имат голямо желание да отглеждат сина си Драго и новороденото си дете заедно, в семейна среда. Помежду им съществува силна емоционална връзка, взаимоотношенията им са добри. Приети са в добре в общността.

Младото семейство се подкрепя от бабата по бащина линия –  г-жа Алексиева. Тя декларира, че ще оказва помощ на всеки един етап  от развитието и  отглеждането  на децата. Двамата родители са грижовни и отговорни.

Жилището, в което живеят е къща, която е собственост на бабата на Г-н Марков–Г-жа Алексиева. Условията са добри. Обзаведено е с необходимите мебели  за едно домакинство.

Г-н Марков е трайно безработен. Няма регистрация в ДБТ – Търговище. Семейството се издържа от частна дейност – бране на билки, чупене  на орехи. Притежават кон, с който бащата извършва превози. Основно финансово ги подпомага бабата, със социалната си помощ от 65лв.

Основен проблем в случая са липсата на редовни и стабилни финанси, което би затруднило отглеждането на двете деца в семейството.

„Hope and Homes for Children – клон България” оказа съдействие на Г-н Марков за  регистрацията на последния в ДБТ и започване на обучителен курс /платен/ за придобиване на трудова квалификация, след завършването на който на Г-н Марков се осигурява работа за срок от 3 месеца.

Оказано бе съдействие на майката при изваждането на лична карта и регистрацията й на адрес в селото.

Междувременно през месец Август се роди и второто дете на двамата родители – момче. Младите родители и бабата са много щастливи с рожбата си.

След раждане на детето „Hope and Homes for Children – клон България”  оказа подкрепа на семейството със закупуване на памперси и адаптирано мляко за новороденото.

На младото семейство бе направено дарение –детско креватче от страна на „Hope and Homes for Children – клон България”.

„Hope and Homes for Children – клон България”  продължава през месец септември  да следи случая, с цел подпомагане при нужда /експертно и финансово/ на семейството.

На семейството ще бъде оказана нужната помощ за завръщане на първородното дете – Драго в биологичното му семейство.

Прочетете още ...

Г-ЖА АНГЕЛОВА ИМА 7 ДЕЦА

Г-жа Aнгелова има 7 деца. Всички те са много привързани към майка си и семейството. Между всички тях съществува силна емоционална връзка. В момента майката

Върни се обратно в