Една инициатива, която се превърна в традиция за Бургас

Благотворителната инициатива „Елха на доброто“ в Областна администрация Бургас и тази година зарадва десетки деца от социално слаби семействата, както и деца, настанени в приемни семейства от Бургаска област.

Кампанията на Областния координационен механизъм за деинституционализация на деца (ОКМД) се провежда за осма поредна година. Благодарение на областните управители през тези години успяха да привлекат много партньори и инициативата да се превърне в традиция.

 Тази година „Елха на доброто“ постави и  Пламен Янев, областен управител и Председател на ОКМД  Бургас.

Над 300 пакета с играчки, книжки, нови дрехи, памперси, обувки, козметика и хранителни продукти за децата отрупаха елхата. В благородната инициатива се включиха редица организации, училища, фирми, граждани и служители на Областна администрация Бургас, сред които: „Зонта клуб Бургас“, Сдружение „Клуб жени на науката“, Женско сдружение „Самосъзнание“, Църква „Благовестие“ и много други.

Коледни пакети бяха дарени и от студенти от специалност „Социална педагогика“ към Университет „Асен Златаров“, деца от бургаските училища ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Елин Пелин“, ОУ „Климент Охридски“, Училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“, Професионална гимназия по механотехника и електроника, както и от малкия Валери, който е оставил своите 6 пакета, но без да добави повече информация за себе си.

В деня преди Бъдни вечер пакетите достигнаха до нуждаещите се деца и семейства чрез отделите за закрила на детето в областта, Центровете за обществена подкрепа, приемните семейства и случаите, с които работи регионалният координатор на „Надежда и домове за децата – клон България“.

Областният управител и организаторите на кампанията „Надежда и домове за децата – клон България“, представителите на социалните институции – ОЗД и ЦОП, екипът на проект „Приеми ме“ благодарят на всички дарители за това, че ще направят по-светли и радостни предстоящите празници за децата в риск.

Прочетете още ...

Планиране за 2024 от деца за деца

Време е за старт на застъпнически дейности. Разговори за деца в риск. В какво да се състои тяхната подкрепа. Намиране на нови идеи и инициативи.

Как да осигурим по-добро лечение на дете

На 17.01. 2024 г в Областна администрация Бургас се праведе 24 –тото заседание на Областния координационен механизъм по деинституционализация. Присъстваха 11 членове на областен координационен

Подари надежда

Нека внесем уют у дома! Нека отново подарим надежда!   Надежда и домове за децата – клон България заедно с Електрохолд България АД започваме своята

Върни се обратно в