Седем години „Елха на доброто“

Над 300 пакета с играчки, книжки, нови дрехи, памперси, обувки, козметика и хранителни продукти за децата украсиха елхата

 

Благотворителната инициатива „Елха на доброто“ в Областна администрация Бургас и тази година ще зарадва  десетки деца от социално слаби семействата, както и деца, настанени в приемни семейства в навечерието на Коледа и Нова година в Бургаска област.

Кампанията е инициирана от Надежда и домове за децата – клон България“ и Областният координационен механизъм по деинституционализация на деца с подкрепата на проф. Мария Нейкова, областен управител и председател на ОКМД  Бургас се провежда за седма поредна година. Освен храна, памперси, дрешки и играчки за бебета и деца до 3-годишна възраст от семейства  тази година призивът беше и за подаръци за деца до 18 години, с които работят ОЗД.

„Благотворителността не трябва да се свързва само кампанийно с празници. Тя трябва да е част от нашия живот, да се възпитава в подрастващите като естествен процес и част от общуването“, каза областният управител проф. Мария Нейкова  и изрази удовлетворение, че Областна администрация Бургас е пионер в тази инициатива, добър пример сред останалите държавни администрации и активен партньор на Областният координационен механизъм за деинституционализация на деца.

Над 300 пакета с играчки, книжки, нови дрехи, памперси, обувки, козметика и хранителни продукти за децата се събраха за по-малко от 14 дни. В деня преди Бъдни вечер социалните работници и регионалния координатор на „Надежда и домове за децата – клон България“ и специалисти от проекта „Приеми ме“ ще посетят всички деца в риск, с които през годината е работил регионалния координатор на НДД и социалните служби и ще зарадват децата и семействата от всички общини на Бургаска област.

 

В благородната инициатива се включиха редица организации, училища, фирми, граждани и служители на Областна администрация Бургас, „Зонта клуб Бургас“, женско сдружение „Самосъзнание“, Сдружение „Усмивка”, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Апелативна прокуратура, деца от бургаските училища ОУ „Л.Каравелов“, ОУ „Елин Пелин“, „Бр. Миладинови”, СУ” К. Петканов”  семейства и много др.

Областният управител проф. Мария Нейкова, НПО „Надежда и домове за децата – клон България“, представителите на социалните институции – ОЗД и ЦОП, екипът на  проект „Приеми ме“ благодарят на всеки един дарител за това, че е отделил от времето си и е оставил под „Елхата на доброто“ късче от своя позитивизъм и доброта и така е дарил радост и надежда на децата и семействата.

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в