„Елха на доброто“ се превърна в традиция за областна управа Бургас

Над 500 пакета с играчки, книжки, нови дрехи, памперси, обувки, козметика и хранителни продукти за децата украсиха Елхата.

Преди шест години „Надежда и домове за децата  – клон България“ станахме инициатори и съорганизатори на тази инициатива и тя става все по – успешна.

Благотворителната инициатива „Елха на доброто“ в Областна администрация Бургас ще зарадва десетки деца от социално слаби семействата, както и деца, настанени в приемни семейства. Освен храна, памперси, дрешки и играчки за бебета и деца до 3-годишна възраст от семейства за първи път тази година призивът беше и за подаръци за деца до 18 години, настанени в приемни семейства по проекта „Приеми ме“.

„Това е най-успешната година за каузата на Областния координационен механизъм за деинституционализация. Доброто в хората не e илюзия. Отрупаната елха е благоденствие и знак за доброта и щестрост. Благодаря на всички, които се включиха и тази година в каузата. За това, че направиха възможна Коледата на децата и семействата им в нужда. Благодаря на всички за щедростта, добрината и съпричастността. Благодаря ви за големите сърца!“ – сподели областният управител проф. Мария Нейкова, която е и председател на ОКМД.

Председателят на Общинския съвет-Бургас проф. Севдалина Турманова, която е и учредител на ОКМД заедно с „Надежда и домове за децата – клон България“  сподели, че кампанията „Елха на доброто“ е разпознаваема вече сред обществеността и е очаквана. „Щастлива съм, че в лицето на областния управител проф. Нейкова има приемственост и пълна подкрепа в реализирането на кампанията. Нека пребъде инициативата, за да греят все повече усмивки върху детските личица, да внесем спокойствие в домовете на нуждаещите си и ние, като общество, да сме обединени в това да правим добро“ – каза още проф. Турманова.

„Надежда и домове за децата – клон България“ продължава да подкрепя семейства, които са в риск от изоставяне на деца  и сме много щастливи, че чрез комуникационния инструмент ОКМД се гарантира спазване правата на децата да израстват в семейна среда.

Убедени и обединени в работата за повишаване качеството на живот ще продължим да сме катализатор за предотвратяване на настаняване на деца в институции!

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в