Изпълнителният директор на „Надежда и домове за децата – клон България“ взе участие в международната конференция „В света на ранното детство“

На 20.01.2017 година изпълнителният директор на „Надежда и домове за децата – клон България“ взе участие в международната конференция „В света на ранното детство“, организирана от сдружение „Еквилибриум“.

Георги Симеонов сподели своя опит при работа с деца. В изказването си той описа модел, при който децата се включват във взимането на решения относно тяхното развитие. Сподели и начините на взаимодействиемежду децата и  възрастните и чувствителността, която трябва да развият, за да израстват поколенията по-уверени в собствените си сили.

Изказването му беше високо оценено от Лин Макнеър и Тереза Болджър от Шотландия. Д-р Макнеар е директор на Център ранни години „Каугейт“ (Cowgate Early Years Centre) за деца от 0 до 5 години в Единбург, а Тереза Болджър е и гост лектор в Единбургския университет и университета Стратклайд (Глазгоу).

Вдъхновени от идеите на германския педагог Фридрих Фрьобел за различен модел на учене и развитие на децата от 0 до 5 години, Сдружение „Еквилибриум“ ще открият тази година първия за България център за работа с деца и родители в Русе. Там ще се  насърчават децата да развиват наблюдателност, сръчност и позитивно отношение към природата. Моделът е базиран на най- новите световни тенденции за ранно детско развитие. Екипът ще работи пряко със семействата, а центърът ще служи като „инкубатор“ за намиране на работещи модели, които да са приложими и ефективни в България.

 

Прочетете още ...

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Планиране за 2024 от деца за деца

Време е за старт на застъпнически дейности. Разговори за деца в риск. В какво да се състои тяхната подкрепа. Намиране на нови идеи и инициативи.

Върни се обратно в