„Какво правят децата когато са тъжни“

На 19 юни се проведе новия сезон на Детски семейни войни в рамките на проект „Право на участие и глас“, който се изпълнява с финансовата подкрепа, предоставени от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линията на Финансовия механизъм на ЕИП  от 1.09.2020 от „Надежда и домове за децата – клон България“.

В тази играта няма грешни отговори и участниците имаха възможност да се позабавляват и да се почувстват деца, поне за малко. Водещите задаваха въпроси от деца и референтните отговори бяха също дело на деца.

„- Какво искат децата да променят във възрастните, за да се чувстват по-добре?,

  • Какво обичат най-много да ядат децата?,
  • От какво имат нужда децата, за да се чувстват добре в училище?, От какво се нуждаят най-много децата?

и Какви са най-важните права и задължения на децата?

Съставени бяха два отбора от родители, които трябваше да открият какви възможни отговори са давани.

По време на играта състезателен дух бе завладял и двата отбора. Те оживено дискутираха, търсеха и спореха за възможните отговори. Все пак победителят е  този, които намираше правилните формулировки. И двата отбора получиха сертификати – за първо място „Най-добър познавач на децата“ и второ място „Добър познавач на децата“.

Във втората част отборът победител продължи с играта „Бързи детски мечти“. Двама участници се стремяха да съберат максимален брой точки като трябваше да отговорят на 5 въпроса за 30 секунди – Любимо животно на децата; Любимо място на децата; Какво правят децата като са тъжни; В какво искат да участват децата най-много и Как искат да изразяват мнението си децата.

За финал и деца и родители изградиха обща представа  за желанията и мечтите, които днес чертаят бъдещето ни. Твърдо вярваме, че днешните деца ще определят развитието на човечеството през 21 век и ще зададат посока за следващото столетие – Право на участие и глас.

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в