Кълнове на Доброто

През изминалите месеци всичко около нас се промени – много бързо и доста неочаквано. Загубихме своята социална свобода и започнахме да се затваряме в приятелския кръг, в семейството и с доста страх да се вглеждаме в бъдещето.  Та в тези несигурни времена е много хубаво да срещнеш Доброто, което винаги е някъде около нас, но го подминаваме и не го забелязваме.

Преди две години с екипа на  „Надежда и домове за децата- клон България“ се свърза мила и приветлива госпожа, която искаше да помогне с дарения на конкретни семейства. Веднага откликнахме и даренията отидоха при деца, които живеят бедно, но обградени с много обич в своите семейства. Добрината и щедростта най-често я свързваме с богатство, но то е богатство на духа и воля да виждаш повече щастливи хора. Нашият екип винаги търси възможности да мобилизира обществото да мисли за бъдещето си и да се грижи за децата. С тази дарителка нямахме повече връзка, освен инцидентни телефонни разговори.

През месец юни разбрахме за голяма финансова криза при една самотна майка. Направихме всичко по нашите сили, но нуждата от средства беше голяма. Решихме да потърсим помощ и се обадихме на Дарителката. Тя беше загубила почти целия си бизнес заради пандемията от короновирус, нямаше и яснота кога ще може да го възстанови и въобще как  ще и се подредят нещата. Тя дори не се замисли, а предложи да и направим списък с нужните стоки и продукти и мобилизира и  свои приятели да помогнат с каквото могат. Когато правиш добрина заразяваш и околните и светът става по-добро място за живот.

„Надежда и домове за децата- клон България“ сме много благодарни на такива хора, които не само даряват, а и търсят начини да посеят Доброто и в други хора.

Истинско  богатство е да познаваш такива хора и те ни вдъхновяват всеки ден, при всяка среща те оставят отпечатък в нас и ни карат да мечтаем за един по- добродетелен свят, в който да живеем.

Прочетете още ...

Едно отговорно партньорство

Лидл България  отново се включват да подпомогнем семейства, които са в криза. Радваме се изключително много, че заедно успяваме да намерим път при преодоляване на

Върни ме у дома

В момента най-малко 5,4 милиона деца по света живеят в институции и са разделени от семействата си.  80% от тях не са сираци и могат

Върни се обратно в