Когато даренията са насочени за стимулиране на самостоятелен живот

И в тези горещи дни ние продължаваме да доставяме дрехи и различни домакински уреди на семейства с ниски доходи. С последното дарение на Lidl достигнахме до семейства от Сливен и София. Много и вълнуващи са моментите при тези срещи и винаги ни убеждават, че всяка помощ трябва да е навременна, да не прави семействата зависими от помощи и да бъде фокусирана върху благополучието на всичките му членове.

Екипът ни много внимателно подготвя всяко дарение  и целта е то да отиде при подходящото семейство. И сега подходихме така.

При нашата обиколка из Софийска община посетихме  семействата, на които с помощта на Лидл сме предоставяли различни уреди. Отидохме и при една майка, която много отговорно се грижи децата си. С тази жена се познаваме от преди няколко години, когато доходите ѝ бяха под 100 лева на месец и тя търпеше много лишения, за да осигурява храна за детето си. Помагахме ѝ, напътствахме я, стимулирахме я да не спира да мечтае за по-добро бъдеще. При една от срещите ни тя каза: „Много искам да имам шевна машина!“ Lidl откликнаха на молбата и ни предоставиха мечтания уред. С тази придобивка и с много, много труд тя започна да шие и продава различни пособия за домакинството и една година  по-късно вече има редовни поръчки. Благодарение на нейната находчивост и предоставената шевна машина вече има ниски, но постоянни доходи и е спокойна за бъдещето.

Доброто ни сътрудничество с Лидл и стимулирането на хората сами да осигуряват доходите си, помага на семействата да намират адекватни решения за преодоляване на временни финансови кризи.

Много сме щастливи, когато виждаме положителните резултати от нашата работа!

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в