Когато си осмо дете какво ти е нужно

21В семейството на Арифа и Сали се е родило още едно дете –  момиченце. Осмото дете в семейството от поредна, непроследявана бременност на майката.

Родителите живеят от 10 години на семейни начала. И за двамата това е второ съжителство. Наскоро са закупили кирпичена къща. Същата се състои от две стаи и навес пред нея. Къщата е електрифицирана, но не е водоснабдена. За нуждите на домакинството се ползва вода от близката селска чешма. Единствените мебели в жилището са две легла и печка за отопление на твърдо гориво. Към момента осемте деца и родителите спят в обща стая на 2 легла, няма легла за малките деца в семейството. Семейството вече е закупило и изплатило къщата.

Животът е труден, но родителите имат желание да отгледат добре децата си, въпреки трудностите. Къщата им се нуждае от спешен ремонт, тъй като покривът е прогнил, има счупени керемиди и при най-слабия дъжд водата тече и причинява щети.

Две от децата  посещават училище. Другите нямат възможност да посещават детска градина, поради ниските доходи на семейството, най –малкото е новородено. Сали е трайно безработен, и е бил регистриран в ДБТ, като преди 2 месеца излиза на работа в чужбина, с цел да спечели пари за прехраната на семейството и ремонт на къщата. Но се налага да постъпи на лечение в болница в Швейцария, поради заболяване.         

Към момента семейството живее с детските надбавки за децата и 100 лв. майчинство,  които са крайно недостатъчни.

         

31Как може да се помогне на това новородено момиченце, така че то да има свой дом и близки хора, които да го обичат и да поемат отговорност за възпитанието му?

Заедно със специалистите от КСУДС и ОЗД в гр. Т. бе направена преценка на нуждите на семейството от финансова подкрепа.

„Hope and Homes for Children- клон България” насочи вниманието си към децата,   

подпомогна с памперси и адаптирано мляко за новороденото дете, дари 2 детски креватчета за най-малките деца в семейството. Оказва съдействие при консултациите на майката с лекар –гинеколог за поставянето на контрацептивна спирала, /която ще бъде дарена на майката/ с цел намаляване риска от нова нежелана бременност.

„Hope and Homes for Children- клон България” се стреми осемте деца да израснат в стабилна семейна среда и оказа финансова помощ на семейството за закупуване на строителни материали за ремонт на покрива на къщата, който към момента тече вследствие на прогнилите дъски и счупените керемиди.

Ще продължим да наблюдаваме как семейството управлява средствата си и как се развиват и възпитават децата.

След намесата на „Hope and Homes for Children- клон България”  съвместно със специалистите от КСУДС едно дете няма да бъде изоставено, ще познава родителската обич и ще расте сред своите братя и сестри.

 

За контакт и дарения Ивалина Рачева

e-mail: racheva.i@hopeandhomesbg.com

 

Прочетете още ...

АКТИВНА подкрепа в Плевен

Наталия и Кирил живеят в град Плевен и се радват на 4 годишния си син Коко. Коко е здраво и безгрижно дете, което посещава детска

Върни се обратно в