Конференция на Фондации Велукс

На 30 април 2019 година във Варна „Надежда и домове за децата – клон България“ бе част от Конференция на Фондации Велукс „Резултати и перспективи на НПО в работата си с ромите от Централна и Югоизточна Европа„. Организацията бе представлявана от Г-н Георги Симеонов, изпълнителен директор, Боряна Климентова, програмен директор и Елена Петкова, национален координатор „Детски политики“.

По време на конференцията нашата организация представи своите модели на работа, запозна колегите с постиженията и успехите, както и имаше възможност да обмени опит с колеги от България, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Конференцията бе открита от Янс Педерсен от фондации Велукс, който подчерта важността от това всички организации, които изпълняват своите проекти да бъдат и малко любопитни и винаги да поглеждат и встрани от начертаната линия. Водещият на Конференцията Кристиян Холтет от Фондации Велукс представи програмата, както и ключовия лектор Г-н Ливиу Матеу, който запозна аудиторията със състоянието на ромската общност в региона. След това всяка една от 50 организации от България, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия, които изпълняват проекти, финансирани от Фондации Велукс разказаха за своите дейности, резултати и реализираната работа в подкрепа на ромските общности. Конференцията приключи с групова работа между всички участници като всяка една организация имаше възможност да сподели и дискутира своите добри практики за работа в ромска общност.


Прочетете още ...

Ема Кичева, ръководител "Корпоративни комуникации" Лидл България

Приз „Семеен благодетел“

Радостни сме, че успяхме да благодарим на Лидл България за цялостната подкрепа, сътрудниество, разбиране и съдействие на нашата кауза всяко дете да има семейство и

Върни се обратно в