КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ДЕИНСТИТУЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ДЕЦАТА СЕ ПРОВЕДЕ В МОНТАНА

1396362588_dscn4481На 28.03.2014 г. за първи път в Северозападна България се проведе мащабна конференция на тема „Област Монтана – активно действаща в процеса на деинституционализация”. 

Събитието се организира по инициатива на Областния управител на област Монтана, съвместно с Британската неправителствена организация „Надежда и домове за децата”, във връзка с действащата в цялата страна политика на деинституционализация на децата, отглеждани в институции, както и във връзка с изпълнение на проект „Стратегическа деинституционализация и реформа на грижите за деца от 0 до 3 години”. 
 
На конференцията участие взеха г-н Лазар Лазаров – заместник-министър на труда и социалната политика, г-жа Ева Жечева – председател на Държавна агенция за закрила на детето, , г-жа Правда Игнатова – директор на дирекция “Международно сътрудничество, програми и европейска интеграция“ на Агенцията за социално подпомагане, г-н Георги Симеонов – изпълнителен директор на Британската неправителствена организация “Надежда и домове за децата“, г-жа Милена Харизанова – програмен директор на програма “Закрила на детето“ към УНИЦЕФ, , г-жа Анна Темелкова – ръководител на проект “Посока: Семейство“ към Министерството на здравеопазването, ръководители на териториални структури на държавната администрация от област Монтана, кметове на общини от област Монтана, както и представители на неправителствени организации от региона.
 
По време на мероприятието бяха обсъдени постиженията на процеса по деинституционализация на грижата за деца в област Монтана, добрата и съвместна работа на институциите. Както и бяха набелязани и предизвикателствата, които биха се появили за в бъдеще.
Заместник областният управител, г-н Милен Гечовски, представи информация за новите услуги, които предстои скоро да бъдат разкрити – Център за обществена подкрепа в гр. Берковица, Център за социална рехабилитация и интеграция и Синя стая в областния град.
 
Източник: http://oblastmontana.org/

Прочетете още ...

Заедно можем всичко

Две интервюта по Радио Видин за съвместната инициатива „Заедно можем всичко“. Първолета Митева, старши експертът „Връзки с обществеността“ от ЧЕЗ, която пояснява какъв е обхватът на

Заедно можем всичко

Елица Иванова, координатор на НДД за област Видин разяснява за старта на кампанията пред Телевизия Видин „Надежда и домове за децата – клон България“ и

„Деинституционализация на грижата за деца: Как инвестираме в промяната?“

Репортаж от откриване на конференцията с интервю на Георги Симеонов, изпълнителен директор на „Надежда и домове за децата – клон България   по   телевизия Bulgaria On Air https://www.youtube.com/watch?v=xwrfI-NzrvMDeinstitutionalisation

Върни се обратно в