Кръгла маса на тема „Ролята на омбудсмана за закрила правата на децата“

cropped-logo121212На 7 април представители на „Надежда и домове за децата – клон България“ присъстваха на кръгла маса в Народното събрание на тема „Ролята на омбудсмана за закрила правата на децата“. Основен фокус на дискусията бе опитът на детския омбудсман на Кралство Норвегия  Ан Линдбоу. Събитието бе изключително полезно за организацията, тъй като думите на г-жа Линдбоу, акцентиращи върху засиленото детско участие и способността на омбудсмана да разговаря с децата, вместо да говори за тях, единствено затвърдиха политиките и целите на „Надежда и домове за децата – клон България“.

Г-жа Мая Манолова, омбудсман на Република България, също сподели своите виждания относно правата на децата и нейната работа през следващите години, дефинирайки подкрепата на семейства и инвестирането в техния капацитет като важна стъпка за предоставяне на любяща семейна среда за всяко дете.

Кръглата маса се състоя като част от проекта „Укрепване на капацитета на омбудсмана на Република България за независим мониторинг и популяризиране правата на децата“, който се реализира в партньорство между омбудсмана на Р България, УНИЦЕФ България и УНИЦЕФ Норвегия.

Прочетете още ...

Ема Кичева, ръководител "Корпоративни комуникации" Лидл България

Приз „Семеен благодетел“

Радостни сме, че успяхме да благодарим на Лидл България за цялостната подкрепа, сътрудниество, разбиране и съдействие на нашата кауза всяко дете да има семейство и

Върни се обратно в