Кръгла маса под надслов „Общо взаимодействие на институциите за подобряване бъдещето на децата“ в Стара Загора

На 27 март 2019г., от 11,00 часа, в сградата на областна администрация Стара Загора се проведе кръгла маса под надслов „Общо взаимодействие на институциите за подобряване бъдещето на децата“. Гост на форума бе Петя Чакърова, заместник областен управител. Кръглата маса събра за дискусии представители на РДСП, на ОЗД от областта, администратор на проект „Приеми ме, в лицето на община Стара Загора, представители на Цоп и ЦНСТ, предлагащи услуги за деца и приемни родители.

„Целта на днешното събиране е да «изговорим» като отборни играчи уменията си за  общото си взаимодействие в името на подобряване бъдещето на децата, да преоткрием работещите стъпки за ефективна работа в екип, да се самопрезентираме, чрез представяне на собствена гледна точка и да проследим успешни  случаи от практиката“, обърна се към присъстващите Венета Хаджийска, регионален координатор на Надежда и домове за децата – клон България за област Стара Загора. Тя припомни с кратка презентация моделът за АКТИВНА подкрепа на семействата на Надежда и домове за децата – клон България, като мултиинституционален подход, включващ    координация между  всички ангажирани институции на национално, областно  и общинско ниво.

На срещата се разискваха редица въпроси, между които актуалната ситуация на приeмната грижа в областта, а присъстващите приемни семейства споделиха опит, добри практики и трудности, с който са се сблъсквали в процеса на работа. Всички 26 участника се обединиха около идеята, че единомислието и взаимопомощта, обмяната на реална и навременна информация и споделянето на „добрите уроци“ са единствения верен път за подобряване на координацията между всички партньори на територията на Област Стара Загора, участващи в процеса на деинституционализация и прекратяване на настаняванията на деца в специализирани институции.

 

Прочетете още ...

Посещение на Пит Гарет в Стара Загора

На 28.11.2023 година  проведохме среща с Ива Радева, областен управител на Стара Загора. Екипът ни беше воден от Пит Гарет, директор Глобални програми – Надежда

В навечерието на Коледа

За много деца па целия свят идва най-чаканото време на годината. Коледа винаги се свързва с домашен уют, събирания с приятели, много смях и разбира

Върни се обратно в