На 21 октомври в Областна администрация Бургас бе проведено и деветото заседание

zasedanie-9На 21 октомври в Областна администрация Бургас бе проведено и деветото заседание на  Областен координационен механизъм по деинституционализация.

В заседанието участваха 15  представители на институции, ангажирани с деца в риск на общинско и областно ниво. Експертите разгледаха случаи на деца в риск – един за дете на 6 месеца от гр. Малко Търново, друг от гр. Карнобат и трети от с. Братово. За представените семейства в риск, ОКМД предложиха  конкретни решения за подобряване на условията  за  отглеждане на децата в семейна среда. „Надежда и домове за децата – клон България“ се ангажира да окаже материална подкрепа за семейство с 6 деца.

В заключение, регионалния координатор за Бургас Антония Месерджиева , отчете работата по модела “Активна семейна подкрепа“  от началото на месец април до сега.

Прочетете още ...

В навечерието на Коледа

За много деца па целия свят идва най-чаканото време на годината. Коледа винаги се свързва с домашен уют, събирания с приятели, много смях и разбира

Нашите гласове имат значение

Кое е общото между децата от България, Руанда, Румъния, Украйна, Южна Африка и Молдова? Може би Надежда и домове за децата? Мечтите и надеждите, или

Върни се обратно в