На 23.06.2013 година, Геоги Симеонов, изпълнителен директор на Британската организация „Надежда и домове за децата- клон България“ взе участие в официална вечеря с принц Едуард и съпругата му принцеса Софи, които са на двудневно официално посещение в България.

eduardНа 23.06.2013 година, Геоги Симеонов, изпълнителен директор на Британската организация „Надежда и домове за децата- клон България“  взе участие в официална вечеря  с принц Едуард и съпругата му принцеса Софи, които са  на двудневно официално посещение в България.

На вечерята присъстваха  президента Росен Плевнелиев и екипът му, премиерът Пламен Орешарски, посланикът на Великобритания в България н.пр. Джонатан Алън и съпругата му Елизабет Алън и представители на шест НПО, работещи по проблемите на политиките за деца.

Основни акценти в посещението на техни кралски височества са насочени към напредъка на страната ни в прилагането на Стратегията за деинституционализация, превенцията на изоставянето на деца, развитието на приемната грижа, както и споделянето на британския опит в тези сфери.

На вечерята президента Плевналиев подчерта значението и необратимостта на процесите на деинституционализацията в страната ни и значението и добрата работа на неправителствените организации, като гарант за развитие на политиките за децата и семействата.

Визитата е в съответствие с международната благотворителна и социалноориентирана дейност на британското кралско семейство. Целта й е да подкрепи реализацията на благотворителни инициативи, насочени към деца в риск и подпомагане на младежи за развиване на специалните им умения и интереси.

Прочетете още ...

Права, деца и гаранции

На 19 ноември Програмата за детско участие се събра да обсъжда много важната тема за Европейската детска гаранция. Това ни вълнува защото много от нашите

Дом за децата с надежда за бъдещето

Кръгла маса на тема: „Дом за децата с надежда за бъдещето“, се проведе на 16.11.2022 с любезното домакинство на Областна Администрация на Софийска област. Целта

Върни се обратно в