На 23.06.2013 година, Геоги Симеонов, изпълнителен директор на Британската организация „Надежда и домове за децата- клон България“ взе участие в официална вечеря с принц Едуард и съпругата му принцеса Софи, които са на двудневно официално посещение в България.

eduardНа 23.06.2013 година, Геоги Симеонов, изпълнителен директор на Британската организация „Надежда и домове за децата- клон България“  взе участие в официална вечеря  с принц Едуард и съпругата му принцеса Софи, които са  на двудневно официално посещение в България.

На вечерята присъстваха  президента Росен Плевнелиев и екипът му, премиерът Пламен Орешарски, посланикът на Великобритания в България н.пр. Джонатан Алън и съпругата му Елизабет Алън и представители на шест НПО, работещи по проблемите на политиките за деца.

Основни акценти в посещението на техни кралски височества са насочени към напредъка на страната ни в прилагането на Стратегията за деинституционализация, превенцията на изоставянето на деца, развитието на приемната грижа, както и споделянето на британския опит в тези сфери.

На вечерята президента Плевналиев подчерта значението и необратимостта на процесите на деинституционализацията в страната ни и значението и добрата работа на неправителствените организации, като гарант за развитие на политиките за децата и семействата.

Визитата е в съответствие с международната благотворителна и социалноориентирана дейност на британското кралско семейство. Целта й е да подкрепи реализацията на благотворителни инициативи, насочени към деца в риск и подпомагане на младежи за развиване на специалните им умения и интереси.

Прочетете още ...

Посещение на Пит Гарет в Стара Загора

На 28.11.2023 година  проведохме среща с Ива Радева, областен управител на Стара Загора. Екипът ни беше воден от Пит Гарет, директор Глобални програми – Надежда

В навечерието на Коледа

За много деца па целия свят идва най-чаканото време на годината. Коледа винаги се свързва с домашен уют, събирания с приятели, много смях и разбира

Върни се обратно в