На 3 декември в Областна администрация Бургас бе проведено и шестото заседание

okmdBurgas031220151На 3 декември  в Областна администрация Бургас бе проведено и шестото заседание за работа по случаи на  Областен координационен механизъм по деинституционализация на деца.   На това заседание  членовете на ОКМД разгледаха   още  2 случая  на деца в риск, които са настанени в Кризисен център в гр. Средец, създаден  към  Асоциация Деметра – Бургас.  Случаите бяха представени от Директора на Кризисния център.  В заседанието участваха 12  представители, членове на Областен Координационен Механизъм, ангажирани за работа с деца в риск на общинско и областно ниво. За двата случая са необходими средства за закупуване на дрехи и обувки за зимния сезон и учебни пособия за подпомагане на учебната дейност на децата. Членовете на ОКМД се ангажираха в търсене на организации и спонсори за осигуряване на необходимите средства и организиране на дарителски акции  в някои училища за събиране на книги и учебни пособия.

okmdBurgas031220152Работата на Областния координационен механизъм по деинституционализация обединява 26 организации и индституции в областта  и  се ръководи от заместник областния управител доц.д-р Севдалина Турманова. 

Инициативата е на  „Надежда и домове за деца – клон България“ и фокусът е върху деца от 0 до 3 години и техните семейства и се подкрепя от Областна администрация Бургас. Работата на ОКМД от месец май 2015 година до сега показа  добри резултати от обединяване усилията и професионалния опит на експертите и те се обединиха около идеята да продължи работата и през следващата година като се разшири  възрастовият обхват на децата до 18 години.

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в