„Надежда и домове за децата – клон България“ се включва в инициативата „Елха на доброто“ в Бургас

Благотворителната инициатива  „Елха доброто“ ще зарадва десетки деца от социално слаби семействата в навечерието на Коледа.

Кампанията на Областният координационен механизъм за деинституционализация на деца (ОКМД) се провежда за втора поредна година, а организаторите отчитат нараснала активност към апела за съпричастност.  Над 100 пакета с играчки, нови дрехи, обувки, книги, козметика и хранителни продукти бяха събрани за по-малко от 20 дни. В деня преди Бъдни вечер социалните работници и регионалния координатор на „Надежда и домове за децата – клон България“ ще посетят всички деца в риск, с които през годината е работил Координационният механизъм.

През 2017 г. институциите – членове на ОКМД, са работили на терен по 24 случаи за превенция на изоставянето, 2 случая на деца, които са реинтегрирани в биологичните си семейства и по 1 – на дете, настанено в приемно семейство. Възрастта им е от 0 до 16 години.

„Водени от убеждението, че всяко дете, независимо от обстоятелствата, в които семейството го поставя, трябва да изживее своето коледно чудно. Ще продължим да провеждаме кампанията, да я популяризираме и разширяваме.

Благодаря на всички, които се включиха. Областният координационен механизъм е сравнително млада структура, която обединява енергията и желанието на всички участници за опазване сигурността на децата.„ – коментира проф.д-р Севдалина Турманова, заместник областен управител на област Бургас и председател на ОКМД.

В благородната инициатива се включиха редица организации, фирми, граждани и служители на Областна администрация, сред които женско сдружение „Самосъзнание“, Зонта клуб Бургас“, БЧК, клуб „Жени в науката“, Университет „Проф.д-р Асен Златаров“, общински администрации.

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в