„Надежда и домове за децата – клон България“ в партньорство с LIDL

Когато подкрепяш семейства,  изпаднали в криза и тя застрашава децата да бъдат отделени от родителите си,  ние се опитваме да мобилизираме ресурси за преодоляване на проблема. Работейки с партньори, създаваме мрежа от съмишленици, които да са опора на децата и техните  родственици. Ясната оценка, която правим на областите на развитие на децата, средата на живот, фокусирайки се на напредъка, дава добри резултати и буди доверие в общностите.

През последните месеци наш партньор са LIDL България. С техните дарения бяха подпомогнати 200 деца в 92 семейства от 13 области. Всяка подкрепа за семействата е предоставена след внимателен анализ на потребностите на децата и с уважение към родителите им. За да бъдем още по-ефективни и отговорни, ние предоставихме част от даренията на Фондация „Надежда за малките“ -София, Сдружение „Паралелен свят“  – Пловдив  и СНЦ „Еквилибриум“ –  Русе.

Изказваме благодарност на  LIDL са затова, че намират начин, сили и средства за подпомагане на децата. Подкрепят ги  да остават в семейна среда и да растат, заобиколени от родителска любов. Ние продължаваме да работим за това нито едно дете да не страда от вредите на институционалната грижа.

Прочетете още ...

Едно отговорно партньорство

Лидл България  отново се включват да подпомогнем семейства, които са в криза. Радваме се изключително много, че заедно успяваме да намерим път при преодоляване на

Върни ме у дома

В момента най-малко 5,4 милиона деца по света живеят в институции и са разделени от семействата си.  80% от тях не са сираци и могат

Върни се обратно в