„Надежда и домове за децата – клон България“ в партньорство с LIDL

Когато подкрепяш семейства,  изпаднали в криза и тя застрашава децата да бъдат отделени от родителите си,  ние се опитваме да мобилизираме ресурси за преодоляване на проблема. Работейки с партньори, създаваме мрежа от съмишленици, които да са опора на децата и техните  родственици. Ясната оценка, която правим на областите на развитие на децата, средата на живот, фокусирайки се на напредъка, дава добри резултати и буди доверие в общностите.

През последните месеци наш партньор са LIDL България. С техните дарения бяха подпомогнати 200 деца в 92 семейства от 13 области. Всяка подкрепа за семействата е предоставена след внимателен анализ на потребностите на децата и с уважение към родителите им. За да бъдем още по-ефективни и отговорни, ние предоставихме част от даренията на Фондация „Надежда за малките“ -София, Сдружение „Паралелен свят“  – Пловдив  и СНЦ „Еквилибриум“ –  Русе.

Изказваме благодарност на  LIDL са затова, че намират начин, сили и средства за подпомагане на децата. Подкрепят ги  да остават в семейна среда и да растат, заобиколени от родителска любов. Ние продължаваме да работим за това нито едно дете да не страда от вредите на институционалната грижа.

Прочетете още ...

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Планиране за 2024 от деца за деца

Време е за старт на застъпнически дейности. Разговори за деца в риск. В какво да се състои тяхната подкрепа. Намиране на нови идеи и инициативи.

Върни се обратно в