Нашите гласове имат значение

Кое е общото между децата от България, Руанда, Румъния, Украйна, Южна Африка и Молдова?

Може би Надежда и домове за децата? Мечтите и надеждите, или просто желанието да се опознават с активно общуване по общи теми?

В деня на Свети Димитър – закрилника и чудотвореца, застъпниците от България представиха своята дейност  пред други деца. В нашата младежка програма се работи за правото на живот в семейна среда на всички деца от страната. Правата и задълженията ни  ги пречупваме през погледа на обществото и се стремим да направим света едно  по-добро място за живот, „детският“  глас да бъде чут, разбран и да получава шанс за реализация.

Младежите от всички страни споделиха вижданията си как да се реализираш  със своята индивидуалност и удовлетвореността от това да бъдеш част от едно голямо семейство. Хубаво е, когато можеш свободно да говориш с деца и младежи на твоята възраст и да се запознаваш с техните любими хобита и дейности. Музиката, спорта, четенето на книги, танцуването е общото между децата и младежите от групата „Нашите гласове имат значение“ от Румъния, България, Руанда, Южна Африка, Молдова и Украйна.

Във всяка страна бедността е сякаш водеща при загубата на семейна среда. Като се прибавят войните, религиозните конфликти и липсата на природни ресурси, някак се очертават трудностите, с които възрастните трябва да се справят.

В нашата международна група  се заражда и идея децата да напишат своите искания за справедлив живот и бъдеще и те да бъдат представени пред правителства, президенти, международни организации и така да бъдат чути.

Всяко дете да има свое семейство, дом и да не страда от институционална грижа!

Прочетете още ...

В навечерието на Коледа

За много деца па целия свят идва най-чаканото време на годината. Коледа винаги се свързва с домашен уют, събирания с приятели, много смях и разбира

Ема Кичева, ръководител "Корпоративни комуникации" Лидл България

Приз „Семеен благодетел“

Радостни сме, че успяхме да благодарим на Лидл България за цялостната подкрепа, сътрудниество, разбиране и съдействие на нашата кауза всяко дете да има семейство и

Върни се обратно в