Национална конференция „Заедно“

cropped-logo11На 5 юли 2016 година, „Надежда и домове за децата – клон България“ организира  своята годишна национална конференция под надслов „Заедно“, посветена на съвместната работа като успешен модел. Конференцията ще бъде разделена на две основни теми. Първата ще разиска резултатите, които сме постигнали заедно до този момент, както с нашите партньори, така и с различните държавни структури, а втората –  начините, по които бихме могли да работим още по-добре в бъдеще. По време на събитието ще бъдат раздадени и почетните награди „Професионалист с горещо сърце“.

От началото на 2012г., „Надежда и домове за децата – клон България“ активно се занимава с процеса по деинституционализация на деца от 0-3г. в България. Мисията на организацията е да бъде катализатор за премахване на институционалната грижа за деца. Чрез провеждането на активна политика по превенция на изоставянето и недопускане настаняването на бебета в специализирани институции, чрез оказването на подкрепа на биологични семейства при реинтеграция на деца от институции и чрез прилагането на системен подход при семейните политики, с цел гарантиране на устойчивост на резултатите. „Надежда и домове за децата – клон България“ гради една нова реалност, в която всяко дете има дом и семейство.

Разбира се, този процес протича много по-лесно и по-бързо когато усилията на организацията са обединени заедно с тези на други неправителствени организации, доставчици, държавни агенции и институции. Предстоящата конференция цели да разкаже именно за тази успешна съвместна работа, да говори за добрите практики и за начините, по които тези практики могат да бъдат подобрени още повече в бъдеще!

Конференцията ще се състои в София на 5 юли 2016г., в конферентната зала на Дома на Европа, ул. „Г.С.Раковкси“ №124.

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в