Обучение на социални работници ще се проведе в Силистра

Hope and Homes for Children   HomeНа 23 и 24 март 2015 г. Областният информационен център в Силистра ще бъде домакин на поредното обучение , свързано с процеса на деинституционализация.

То се реализира по проект на „Надежда и домове за децата – клон България“ –  „Стратегическа деинституционализация за премахване институционалната грижа за деца под 3 години“, по който добруджанската област работи от 2014 година насам. 

В обучението ще вземат участие  социални работници от отделите „Закрила на детето“  в Алфатар, Тутракан, Дулово и Силистра, както и представители на Центъра за обществена подкрепа в областния град.  По време на форума, който е с практическа насоченост, участниците ще работят върху  модела на НДД за АКТИВНА семейна подкрепа. Ще дискутират върху въпросите по деинституционализацията и реинтеграцията на децата в биологичните им семейства.и трансформиране на институциите в подкрепящи услуги в услуги в общността.

 Сред акцентите в работата на социалните работници ще са  пътищата за преодоляване на разделянето на децата от родителите, както и обсъждането на успешни практики и модели на алтернативна семейна грижа. Обучението ще бъде водено от Милена Влахова и Светла Межри – консултанти на  „Надежда и домове за децата – клон България“.

Прочетете още ...

Едно отговорно партньорство

Лидл България  отново се включват да подпомогнем семейства, които са в криза. Радваме се изключително много, че заедно успяваме да намерим път при преодоляване на

Върни ме у дома

В момента най-малко 5,4 милиона деца по света живеят в институции и са разделени от семействата си.  80% от тях не са сираци и могат

Върни се обратно в