Организационна среща

На 26 септември 2020 година се проведе организационна среща по Проект „Право на участие и глас“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линията на Финансовия механизъм на ЕИП.

На срещата присъстваха 15 деца и младежи и техните родители. Бяха представени целите на програма „Фонд Активни граждани“,  целите и задачите на Проекта, успехите на Младежката програма на „Надежда и домове за децата –клон България“. Всички имаха възможност да си поговорят с екипа по проекта за дейностите и времето за изпълнението им.

Под формата на „Световно кафене“, родители и деца разпределени на 4 маси имаха възможност да работят над следните въпроси:

  1. Как ще се осигури участието на децата и младежите в различни дейности?
  2. Как ще се гарантира правото на глас на всяко дете и младеж по важни за него теми?
  3. Кои от правата на детето за вас са най-основни и необходими?
  4. Какви теми, свързани с правата на детето бихте искали децата и младежите да разискват?

Децата и младежите искат активно да градят своето бъдеще тук и сега. За тях е важно авторитетните фигури в обществото да ги зачитат. Искат да бъдат уважавани мненията им и да споделят мечтите си.

Срещата завърши с въпрос „Как се чувствахте на срещата?“

Ето и Някои отговори:

„Усмихната

Щастлива, заобиколена от прекрасни деца

Прекрасно

Много хубаво

Щастлива

Съпричастна

Чувствам се перфе, беше много забавно и научих много

Вдъхновена

Беше забавно и много фън, щастлив съм“

Прочетете още ...

Обученията са нашият път към успеха

Всеки екип има нужда да се обучава в ефективни техники на комуникация. Поддържане на високо ниво на знания е само предпоставка за ефективно общуване.  В

Посланик на доброто

Георги Симеонов, изпълнителен директор на „Надежда и домове за децата – клон България“ получи наградата „Посланик на доброто“ от Лазар Лазаров, вицепремиер и министър  на

Върни се обратно в