Организационна среща

На 26 септември 2020 година се проведе организационна среща по Проект „Право на участие и глас“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линията на Финансовия механизъм на ЕИП.

На срещата присъстваха 15 деца и младежи и техните родители. Бяха представени целите на програма „Фонд Активни граждани“,  целите и задачите на Проекта, успехите на Младежката програма на „Надежда и домове за децата –клон България“. Всички имаха възможност да си поговорят с екипа по проекта за дейностите и времето за изпълнението им.

Под формата на „Световно кафене“, родители и деца разпределени на 4 маси имаха възможност да работят над следните въпроси:

  1. Как ще се осигури участието на децата и младежите в различни дейности?
  2. Как ще се гарантира правото на глас на всяко дете и младеж по важни за него теми?
  3. Кои от правата на детето за вас са най-основни и необходими?
  4. Какви теми, свързани с правата на детето бихте искали децата и младежите да разискват?

Децата и младежите искат активно да градят своето бъдеще тук и сега. За тях е важно авторитетните фигури в обществото да ги зачитат. Искат да бъдат уважавани мненията им и да споделят мечтите си.

Срещата завърши с въпрос „Как се чувствахте на срещата?“

Ето и Някои отговори:

„Усмихната

Щастлива, заобиколена от прекрасни деца

Прекрасно

Много хубаво

Щастлива

Съпричастна

Чувствам се перфе, беше много забавно и научих много

Вдъхновена

Беше забавно и много фън, щастлив съм“

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в