Първа работна среща за годината, свързана с процеса на деинституционализация, се проведе в Силистра на 27 януари

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПърва работна среща за годината, свързана с процеса на деинституционализация, се проведе в Силистра на 27 януари. Тя се реализира по проекта „Стратегическа деинституционализация за премахване на институционалната грижа за деца под 3-годишна възраст“на „Надежда и домове за децата-клон България“.

В нея се включиха  12 социални работници от Отделите за Закрила на детето в общините  Силистра, Дулово, Тутракан и Алфатар, както и представители на Центъра за обществена подкрепа в областния град. В рамките на 4 часа, с помощта на  психолога Людмил Стефанов, участниците  в срещата изработиха групова супер визия на  проблемни деца и семейства.

Базирайки се на 3 случая от практиката си, с помощта на представените от психолога методи за изработване на супервизия, социалните работници успяха да достигнат до изводи, които да доведат до най-правилното решение във всеки един от представените казуси. Участниците в срещата изразиха своята удовлетвореност и убедени от полезността на супервизията като метод, споделиха, че   занапред тя трайно ще присъства  в пряката им работа.

 

Прочетете още ...

Права, деца и гаранции

На 19 ноември Програмата за детско участие се събра да обсъжда много важната тема за Европейската детска гаранция. Това ни вълнува защото много от нашите

Дом за децата с надежда за бъдещето

Кръгла маса на тема: „Дом за децата с надежда за бъдещето“, се проведе на 16.11.2022 с любезното домакинство на Областна Администрация на Софийска област. Целта

Върни се обратно в