Подари надежда

Нека внесем уют у дома! Нека отново подарим надежда!

 

Надежда и домове за децата – клон България заедно с Електрохолд България АД започваме своята нова кампания „Подари надежда“, в рамките на която ще подкрепим  семейства от Видин, Враца, Плевен, София град и София област.

Надежда и домове за децата работим активно за предотвратяване на раздялата между децата и техните семейства. Това е сложен процес но с много ползи за семействата. Създаваме условия всяко дете да живее при родителите си и да бъде обичано. В нашата работа подхождаме с нужния професионализъм и спазваме високи стандарти на общуване и отношение към семействата с деца в криза. Работим  вдъхновяващо, за да видим усмивки по лицата на тези семейства и да върнем сигурността на средата , в която живеят.

До тях сме  със съвети, напътствия, експертна помощ или просто да има с кого да си поговорят.

Благодарение на предшестващите две кампании „Подари надежда“ успяхме да запазим много семейства и да укрепим роднинските връзки.  Общите ни усилия са насочени към децата да израстват в семейна среда, а родителите им да се научат да се справят с предизвикателствата на живота.

Партньорството ни с Електрохолд България АД и тяхната  ангажираност и активност помогнаха по-малко бебета да се изоставят в България, а това е голям успех за цялото ни общество!

В кампанията „Подари надежда“ ние ще използваме събраните 15 400 лв. за:

  • Превенция на изоставянето на деца.
  • Подкрепа за връщане в биологичното семейство на деца от институции.
  • Застъпничество, консултиране, супервизия и трансфер на добри практики в полза на семействата и децата на България.

 

 

Ето какво казват подкрепени от нас семейства:

 

Почувствахме се сигурни, че ще се справим, че не сме сами!

Вляха ни сила за живот, кураж! Утре пак е ден!“

 

“ Периодът беше труден, дъщеря ми – непълнолетна майка, с малолетно дете, и двамата в риск! Детето не можеше да говори, беше хиперактивно, с рефлукс, имаше нужда от адаптирана храна… Дъщеря ми не се грижеше за детето, имаше го като по-малък брат… Без Валерия от Надежда и домове за децата нямаше да оцелеем физически, имахме нужда от храна за детето, но и за нас…Помагахи ни, докато не си стъпим на краката. Заедно изградихме мрежа от подкрепа – с ОЗД, детската градина и специалисти. Събуди се вярата, че ще се справим. Пет години по-късно ето къде сме – имаме специално дете в предучилищна група. В началото беше дете със специални потребности, сега се ризвива по специален, уникален начин!“

Прочетете още ...

Планиране за 2024 от деца за деца

Време е за старт на застъпнически дейности. Разговори за деца в риск. В какво да се състои тяхната подкрепа. Намиране на нови идеи и инициативи.

Как да осигурим по-добро лечение на дете

На 17.01. 2024 г в Областна администрация Бургас се праведе 24 –тото заседание на Областния координационен механизъм по деинституционализация. Присъстваха 11 членове на областен координационен

Щастливо детство

Как си представяш да нарисуваш „Щастливо детство“? За мен това е само една буква! Искам да нарисувам сърце! Аз ще нарисувам къща. Небе, пейзажи…… вселената.

Върни се обратно в