Посланик на доброто

Георги Симеонов, изпълнителен директор на „Надежда и домове за децата – клон България“ получи наградата „Посланик на доброто“ от Лазар Лазаров, вицепремиер и министър  на труда и социалната политика.

Тази награда се връчва за четвърта година от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). Дванадесет са личностите и организациите, допринесли за промяна в живота на семейства в затруднено положение и служещи за пример как се развива обществото ни в последните години на кризи.

В края на 2022 година едно българско бебе бе изведено от институция в Украйна и се прибра в България. Тази операция обединява усилията на изпълнителния директор на „Еквилибриум“ Галина Бисет, председателя на фондация „А21“ Моника Николова, изпълнителния директор на „Надежда и домове за децата – клон България“ Георги Симеонов, социалния работник в Дирекция „Социално подпомагане“ – Русе Детелина Кирилова и временно управляващия посолството на България в Украйна Теодор Савов.

„Посланик на доброто“ е едно вдъхновяващо признание и ни мотивира да сме още по-добри професионалисти.

Прочетете още ...

Едно отговорно партньорство

Лидл България  отново се включват да подпомогнем семейства, които са в криза. Радваме се изключително много, че заедно успяваме да намерим път при преодоляване на

Върни ме у дома

В момента най-малко 5,4 милиона деца по света живеят в институции и са разделени от семействата си.  80% от тях не са сираци и могат

Върни се обратно в