С мисъл за незрящите и дарение за Фондация „Очи на четири лапи“

Нашата дейност е насочена към премахване вредата от институционалната грижа за деца в България. В момента има 4 домове за медико-социални грижи за деца (ДМСГД), в които живеят 200 деца. Повечето от тях са с различни увреждания. В обществото ни битуват остарелите схващания, че на децата с увреждане им е по-добре да живеят в домове тип болница. Да се замислим как се чувстваме, когато попаднем в Лечебно заведение и колко бързо искаме да го напуснем. Не ни е приятно, колкото и уютно да изглежда. Живеещите в ДМСГД изпитват същите чувства  и си нямаме никаква представа колко душевна болка им се причинява. Търсенето на индивидуален подход преминава  през извеждането им в семейна среда. И това е постижимо и ще даде възможност за независим живот за много от тях. С нашата работа се стремим да намерим най-добрия подход за всяко дете.

Фондация „Очи на четири лапи“ също се стреми незрящите да могат да водят независим живот. В тяхното училище за кучета малките четирикраки се учат да бъдат асистенти. Скъпо и продължително обучение с отговорна мисия. Всяко усилие да им се помогне си струва защото повече хора с увредено зрение ще могат да разчитат на компания, ще могат да се движат свободно в градска среда и ще имат възможност да работят.

За да сме съпричастни към тяхната кауза, ние дарихме различни приспособления за кучета – купи за храна, играчки и други материали. С това дарение ще подпомогнем живота на кучетата и ще се спестят пари на Фондацията.

Ако някой има възможност и желание може да вземе куче за отглеждане или можете  да подкрепи дейността им. Това е важно за всички нас.

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в