Стратегическа деинституционализация за премахването на институционалната грижа за деца под 3-годишна възраст в България

dsc00177В изпълнение на дейностите по проект “Стратегическа деинституционализация за премахването на институционалната грижа за деца под 3-годишна възраст в България“ на „Надежда и домове за децата- клон България“ на 28 и 29 септември в комплекс “Чайка“ в местността Вратцата край Враца се проведе обучение на членовете на Областния координационен механизъм по деинституционализация в Област Враца на тема “Семейни и базирани в общността алтернативни форми на грижа за децата и услуги за подкрепа“.

Водещите обучението Тони Тодоров- областен координатор на НДД за Област Монтана и Димитрина Григорова – областен координатор за област Габрово създадоха невероятна атмосфера в екипа. За участниците бяха организирани различни игри, след успеха в които, очите на всички блестяха  и радостта от  този успех беше споделена.

Присъстваха 15 участници: директорът на РДСП Враца,  Директорът на ДСП Мездра, НОЗД и социални работници ОЗД, експерти и социални работници на ДАЗД, ГД“КПД“- Враца, Директорът на РЗИ, представители на Областна администрация и на общините в Област Враца, на ОД МВР Враца.

dsc00216В края на обучението бе показан филма на Николай Волев „Дом №8“, който остави участниците безмълвни.

Обучението на членовете на ОКМД остави у тях усещането, че те са тези, които притежават власт, експертиза и ресурси- трите основни компонента за ефективно решаване на обществени и социални казуси.

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в