Стратегическа деинституционализация за премахването на институционалната грижа за деца под 3-годишна възраст в България

dsc00177В изпълнение на дейностите по проект “Стратегическа деинституционализация за премахването на институционалната грижа за деца под 3-годишна възраст в България“ на „Надежда и домове за децата- клон България“ на 28 и 29 септември в комплекс “Чайка“ в местността Вратцата край Враца се проведе обучение на членовете на Областния координационен механизъм по деинституционализация в Област Враца на тема “Семейни и базирани в общността алтернативни форми на грижа за децата и услуги за подкрепа“.

Водещите обучението Тони Тодоров- областен координатор на НДД за Област Монтана и Димитрина Григорова – областен координатор за област Габрово създадоха невероятна атмосфера в екипа. За участниците бяха организирани различни игри, след успеха в които, очите на всички блестяха  и радостта от  този успех беше споделена.

Присъстваха 15 участници: директорът на РДСП Враца,  Директорът на ДСП Мездра, НОЗД и социални работници ОЗД, експерти и социални работници на ДАЗД, ГД“КПД“- Враца, Директорът на РЗИ, представители на Областна администрация и на общините в Област Враца, на ОД МВР Враца.

dsc00216В края на обучението бе показан филма на Николай Волев „Дом №8“, който остави участниците безмълвни.

Обучението на членовете на ОКМД остави у тях усещането, че те са тези, които притежават власт, експертиза и ресурси- трите основни компонента за ефективно решаване на обществени и социални казуси.

Прочетете още ...

Посещение на Пит Гарет в Стара Загора

На 28.11.2023 година  проведохме среща с Ива Радева, областен управител на Стара Загора. Екипът ни беше воден от Пит Гарет, директор Глобални програми – Надежда

В навечерието на Коледа

За много деца па целия свят идва най-чаканото време на годината. Коледа винаги се свързва с домашен уют, събирания с приятели, много смях и разбира

Върни се обратно в