В Белене се проведе обучение на тема „Активна семейна подкрепа, консултиране на жени в риск от изоставяне на децата си“

На 2 и 3.02.2017 година специалисти на  „Надежда и домове за децата – клон България“ проведоха в ЦОП Белене обучение на тема  „Активна семейна подкрепа, консултиране на жени в риск от изоставяне на децата си“.

Обучението е насочено към специалисти от ОЗД и работещи с деца и семейства в риск.

Представен бе модела на активна семейна подкрепа, по който работи „Надежда и домове за децата – клин България“, бяха разгледани неговите области на подкрепа, философия и принципи. Обучителите Тони Тодоров и Боряна Климентова комбинирайкии теория и практически казуси от директната работа, създадоха условия за дискусия и въпроси от страна на специалистите. Бяха представени и инструментите за оценка на семействата, с които работи организацията.

По време на обучението бе показан и дискутиран филма „Да бъдеш родител“ на „Надежда и домове за децата – клон България“. След обучението всички получиха материали, разработени специално за обученията.

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в