В навечерието на Коледа

За много деца па целия свят идва най-чаканото време на годината. Коледа винаги се свързва с домашен уют, събирания с приятели, много смях и разбира се с надежда, че ни очаква нещо по-добро за бъдещето. Ден преди световния ден на детето 20 ноември участниците от Програмата за детско участие към Надежда и домове за децата – България се събраха и посетиха Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Христо Ботев“ в София. Това е място, което посещават не за първи път, а общуването спомага да се изгражда емпатия. С настъпващите празници децата и младежите от Програмата и от Центъра заедно с много усмивки и смях подготвиха Коледни картички с пожлания за много здраве, радост, късмет и още повече поводи за изграждане на приятелства. Хубаво е когато всички  са устремени към една обща кауза – Да посрещнат Коледа и да помечтаят за един още по-хубав свят с равни възможности за всички да развиват своя потенциал.

Дори и за малко време, прекарано заедно всички се забавляваха и си обещаха да продължават да създават още по-добри перспективи за своите приятели от Центъра.

 

 

Прочетете още ...

В навечерието на Баба Марта

Всяка година в първия ден на март си завързваме мартеници. Според народните вярвания с Баба Марта идва и  началото на пролетта. Тези дни и младежите

Планиране за 2024 от деца за деца

Време е за старт на застъпнически дейности. Разговори за деца в риск. В какво да се състои тяхната подкрепа. Намиране на нови идеи и инициативи.

Как да осигурим по-добро лечение на дете

На 17.01. 2024 г в Областна администрация Бургас се праведе 24 –тото заседание на Областния координационен механизъм по деинституционализация. Присъстваха 11 членове на областен координационен

Върни се обратно в