В подкрепа на деца с увреждания в област Велико Търново

През последните години много от децата с увреждания започнаха да посещават масови училища. Тази стъпка е част от стремежът ни да развиваме чувството си на емпатия и всички да се чувстваме комфортно в обществото.

Пандемията от COVID – 19  остави за дълго време учениците изолирани, а това води до голямо натоварване както на децата с увреждания, така и на техните родители. Много често липсата на достатъчно средства е причина в тези семейства да няма устройства за електронно обучение и най-често то става през телефоните на родителите. Тези деца се чувстват още по-зле  от факта, че трудно се общува по този начин със съученици, приятели и учители, а образованието и интеграцията им са под въпрос.

В тази ситуация от ОЗД Велико Търново се обърнаха към нас да предоставим електронни устройства на деца с увреждания и на деца на родители с ментални или физически увреждания. Ние, благодарение на Англо –американското училище в София, успяхме да зарадваме 7 ученици от първи до шести клас в област Велико Търново. Изненадата беше голяма на фона на очакването децата дълго време да учат от домовете си.

Прочетете още ...

Едно отговорно партньорство

Лидл България  отново се включват да подпомогнем семейства, които са в криза. Радваме се изключително много, че заедно успяваме да намерим път при преодоляване на

Върни ме у дома

В момента най-малко 5,4 милиона деца по света живеят в институции и са разделени от семействата си.  80% от тях не са сираци и могат

Върни се обратно в