В подкрепа на деца с увреждания в област Велико Търново

През последните години много от децата с увреждания започнаха да посещават масови училища. Тази стъпка е част от стремежът ни да развиваме чувството си на емпатия и всички да се чувстваме комфортно в обществото.

Пандемията от COVID – 19  остави за дълго време учениците изолирани, а това води до голямо натоварване както на децата с увреждания, така и на техните родители. Много често липсата на достатъчно средства е причина в тези семейства да няма устройства за електронно обучение и най-често то става през телефоните на родителите. Тези деца се чувстват още по-зле  от факта, че трудно се общува по този начин със съученици, приятели и учители, а образованието и интеграцията им са под въпрос.

В тази ситуация от ОЗД Велико Търново се обърнаха към нас да предоставим електронни устройства на деца с увреждания и на деца на родители с ментални или физически увреждания. Ние, благодарение на Англо –американското училище в София, успяхме да зарадваме 7 ученици от първи до шести клас в област Велико Търново. Изненадата беше голяма на фона на очакването децата дълго време да учат от домовете си.

Прочетете още ...

Права, деца и гаранции

На 19 ноември Програмата за детско участие се събра да обсъжда много важната тема за Европейската детска гаранция. Това ни вълнува защото много от нашите

Дом за децата с надежда за бъдещето

Кръгла маса на тема: „Дом за децата с надежда за бъдещето“, се проведе на 16.11.2022 с любезното домакинство на Областна Администрация на Софийска област. Целта

Върни се обратно в