В подкрепа на деца с увреждания в област Велико Търново

През последните години много от децата с увреждания започнаха да посещават масови училища. Тази стъпка е част от стремежът ни да развиваме чувството си на емпатия и всички да се чувстваме комфортно в обществото.

Пандемията от COVID – 19  остави за дълго време учениците изолирани, а това води до голямо натоварване както на децата с увреждания, така и на техните родители. Много често липсата на достатъчно средства е причина в тези семейства да няма устройства за електронно обучение и най-често то става през телефоните на родителите. Тези деца се чувстват още по-зле  от факта, че трудно се общува по този начин със съученици, приятели и учители, а образованието и интеграцията им са под въпрос.

В тази ситуация от ОЗД Велико Търново се обърнаха към нас да предоставим електронни устройства на деца с увреждания и на деца на родители с ментални или физически увреждания. Ние, благодарение на Англо –американското училище в София, успяхме да зарадваме 7 ученици от първи до шести клас в област Велико Търново. Изненадата беше голяма на фона на очакването децата дълго време да учат от домовете си.

Прочетете още ...

Да отгледаш дете с увреждане

„Да отгледаш дете с увреждане” бе темата на обучение за приемни родители от област Хасково. Областен екип по приемна грижа Хасково На 10 и 11

Уют у дома

През изминалото тримесечие Надежда и домове за децата България  започна реализацията на съвместната кампания с Електрохолд, наречена „Уют у дома“. В рамките на инициативата подкрепяме

Върни се обратно в