В СЕМЕЙСТВОТО НА Г-ЖА АРИФОВА И Г-Н САЛИ СЕ Е РОДИЛО ОЩЕ ЕДНО ДЕТЕ

В семейството на Г-жа Арифова и Г-н Сали се е родило още едно дете. Така семейството вече има 8 прекрасни деца. Семейството живее задружно, но трудно решим проблем за всички тях е крайната бедност.  Всички те обитават кирпичена къща в края на селото. Тя се състои от две стаи и навес пред нея. Семейството вече е успяло да закупи къщата /с еднократните помощи за децата по превенция на изоставянето/. Но на покрива зеят дупки, а тавана е прогнил и при най-малкия дъжд къщата се наводнява. Къщата е електрифицирана, но не е водоснабдена. За нуждите на домакинството се ползва вода от близката селска чешма. Единствените мебели в жилището са две легла и печка за отопление на твърдо гориво. Към момента осемте деца и родителите спят в обща стая. 

Две от децата  посещават училище. Другите, не посещават детска градина, поради ниски доходи, а най –малкото е новородено. Г- н Сали е безработен и към момента си търси работа в чужбина, за да събере пари за прехрана и ремонт на течащия покрив. Семейството живее с детските надбавки за децата и 100 лв. майчинство.

Семейството бе подпомогнато от към „Hope and Homes for Children – клон България”  с известно количество памперси и адаптирано мляко за новороденото дете, направено бе дарение  – 2 детски креватчета за най-малките деца в семейството.

През септември ще съдействаме при консултациите на майката с лекар –гинеколог за поставянето на контрацептивна спирала, /която ще бъде дарена на майката/ с цел намаляване риска от нова нежелана бременност.

„Hope and Homes for Children – клон България” оказа финансова помощ на семейството за закупуване на строителни материали за ремонт на покрива на къщата, който към момента тече вследствие на прогнилите дъски и счупените керемиди на покрива.

Следва проследяване от страна на „Hope and Homes for Children – клон България” на навременното протичане на ремонтните работи по къщата и подготовката й за зимата, а също така и подготовката на по-големите деца за училище.

Ще организираме набиране на дарения за обзавеждането на жилището с най-необходимите мебели и постелки.

Благодарение на „Hope and Homes for Children – клон България” осем деца ще останат в семейството си при своите родители и ще имат хубав и уютен дом.

Прочетете още ...

Г-ЖА АНГЕЛОВА ИМА 7 ДЕЦА

Г-жа Aнгелова има 7 деца. Всички те са много привързани към майка си и семейството. Между всички тях съществува силна емоционална връзка. В момента майката

Върни се обратно в