Заседание на Областен координационен механизъм по деинституционализация на деца в Бургас

На 21 ноември, 2017 г. в Областна администрация Бургас бе проведено и четиринадесетото заседание за работа по случаи на  Областен координационен механизъм по деинституционализация на деца.

Заседанието започна с обсъждане и решаване на 2 случая, по предложение на социални работници от ЦОП гр. Бургас и ЦОП гр. Созопол.  По първия случай, след доклада на социалния работник и очертаване на проблемите по случая, с намесата на председателя на ОКМД – г-жа Турманова още по време на заседанието бе намерено решение за задържане на 3 деца в семейството на 2,5г, на 9 г и на 11г, за които се грижи бащата. По втория случай регионалният координатор за област Бургас  ще започне работа на терен, заедно със социалния работник от ЦОП Созопол и ще подпомогне майка на 16 години в грижите за отглеждане на  дете на 3 месеца.

В заседанието участваха 17  представители на институции, членове на Областен координационен механизъм, ангажирани за работа с деца в риск на общинско и областно ниво. Регионалния координатор, който осъществява работата на терен и работи по превенция на изоставянето на деца в областта информира членовете на ОКМД за извършената работа през 2017 г и благодари на  всички отдели за закрила на детето в Бургаска област за съвместната работа по случаи на деца в риск от изоставяне.

В края на заседанието г-жа Турманова със съгласието на членовете на ОКМД обяви дарителската кампания под надслов „Елха на доброто“ по повод Коледа и Нова година, под елхата в областна администрация от 1.12 до 20.12. ще се даряват продукти, дрехи и обувки за децата и семействата, с които работим през годината.Така за новогодишните празници децата и семействата ще получат много подаръци.

Прочетете още ...

Ема Кичева, ръководител "Корпоративни комуникации" Лидл България

Приз „Семеен благодетел“

Радостни сме, че успяхме да благодарим на Лидл България за цялостната подкрепа, сътрудниество, разбиране и съдействие на нашата кауза всяко дете да има семейство и

Върни се обратно в