Заседание на Областен координационен механизъм по деинституционализация на деца в Бургас

На 21 ноември, 2017 г. в Областна администрация Бургас бе проведено и четиринадесетото заседание за работа по случаи на  Областен координационен механизъм по деинституционализация на деца.

Заседанието започна с обсъждане и решаване на 2 случая, по предложение на социални работници от ЦОП гр. Бургас и ЦОП гр. Созопол.  По първия случай, след доклада на социалния работник и очертаване на проблемите по случая, с намесата на председателя на ОКМД – г-жа Турманова още по време на заседанието бе намерено решение за задържане на 3 деца в семейството на 2,5г, на 9 г и на 11г, за които се грижи бащата. По втория случай регионалният координатор за област Бургас  ще започне работа на терен, заедно със социалния работник от ЦОП Созопол и ще подпомогне майка на 16 години в грижите за отглеждане на  дете на 3 месеца.

В заседанието участваха 17  представители на институции, членове на Областен координационен механизъм, ангажирани за работа с деца в риск на общинско и областно ниво. Регионалния координатор, който осъществява работата на терен и работи по превенция на изоставянето на деца в областта информира членовете на ОКМД за извършената работа през 2017 г и благодари на  всички отдели за закрила на детето в Бургаска област за съвместната работа по случаи на деца в риск от изоставяне.

В края на заседанието г-жа Турманова със съгласието на членовете на ОКМД обяви дарителската кампания под надслов „Елха на доброто“ по повод Коледа и Нова година, под елхата в областна администрация от 1.12 до 20.12. ще се даряват продукти, дрехи и обувки за децата и семействата, с които работим през годината.Така за новогодишните празници децата и семействата ще получат много подаръци.

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в