Заседание на Областен координационен механизъм по деинституционализация в Бургас

На 15.02.2017 година в Бургас се проведе поредното заседание на Областен координационен механизъм по деинституционализация. Заместник областният управител проф. Севдалина Турманова връчи грамоти в знак на благодарност на председателите на НЖД „Самосъзнание“ – доц. Снежана Стоянова и на „Зонта клуб-Бургас“ – г-жа Мария Данаилова. Отличията се връчват за активното им включване, изключителен принос и съпричастност към първото издание на благотворителната кампания „Елха на доброто“, организирана от Областния координационен механизъм към областния управител. С думи на благодарност за конструктивната работа на членовете на Областния координационен механизъм двете дами приеха отличията и увериха присъстващите, че това няма да е епизодична дейност и че сътрудничеството ще продължи и в бъдеще в грижата и подпомагането на деца и техните родители, изпаднали в тежко затруднение. Проф. Турманова благодари и на всички индивидуални дарители, които направиха кампанията да стане за пример сред другите областни координационни механизми в страната по своята мащабност.

ОКМД продължи с разглеждане на случаи за деца в риск представени от ОЗД  в община Руен и ЦОП в  Бургас. Членовете на Областния координационен механизъм обсъдиха сложните социални казуси и предприеха конкретни решения за подпомагане на семействата и децата в риск от изоставяне.

Прочетете още ...

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Планиране за 2024 от деца за деца

Време е за старт на застъпнически дейности. Разговори за деца в риск. В какво да се състои тяхната подкрепа. Намиране на нови идеи и инициативи.

Върни се обратно в