Жестове, думи, усмивки и детска количка, която ще отиде при семейство в криза

В пролетните месеци на 2020 година много хора загубиха работата и доходите си поради затваряне на бизнеси в страната ни. Тогава COVID 19 ни отне дори възможността да мечтаем за нормален живот на семействата ни.  В тази ситуация най-застрашени се оказаха децата от бедни семейства. През този период  ние се стремяхме да подпомагаме точно тях, за да могат децата им да се чувстват добре в семействата си,  при своите близки и роднини. Какво се случва сега, една година по-късно, как живеят, справят ли се с финансите си, добре ли са децата им. Този месец искахме да се уверим, че нашите усилия не са били напразни. Така нашата обиколка ни отведе при Мария, Ангел и Иво.

Вратата се отвори и на прага застана тя – бабата на Ангел и прабаба на Иво. Погледна ни и каза:

„Ако знаете колко ви обичам!“ и ни покани в дома си. Още от вратата чухме малките стъпки и видяхме едно усмихнато и красиво момче да протяга ръце към нас и да се хвърля да го прегръщаме. Прегърнахме го силно и той продължи да се усмихва. След това седнахме, говорихме, смяхме се, забавлявахме се с Иво и слушахме за трудностите, през които семейството минава. Ние много добре знаем цялата история, бяхме до тях  и ги подкрепихме през миналата година, съветвахме ги и се радвахме заедно с тях на всеки малък успех. Щастливи сме да видим малкия как расте в своето семейство и е спокоен, уверен, здрав и палав. С радост разбрахме, че бащата вече си е намерил работа и успява, макар и трудно, да се грижи за своя син. Хубаво е когато имаш някого, с когото да споделиш, да поплачеш и да усетиш подкрепата. Да намерите заедно пътя и да го извървите. Така се чувствахме всички. Срещата ни приключи и ние се отправихме към друго семейство.

На излизане бабата ни каза „Я чакайте, имам тук една хубава количка за дете, защо не я дадете на някое семейство, което има нужда, нека да помогнем, да я ползва“…..

Останахме без думи, дори някак смутено се спогледахме. Семейство, което бе на ръба и което все още търси пътя да си стъпи здраво на краката, мисли за другите, иска да подкрепи друго дете. Те знаят колко е трудно и си дават сметка за всяка една стъпка. Този жест ни трогна и развълнува много, защото това е нашата цел – да накараме семействата да се подкрепят и да си помагат. Да бъдат отворени и да споделят своите трудности и радости. Ето в какво се крият истинските неща  – в жестове, думи, в усмивките и погледите, в постъпките и в резултатите …

Благодарим на нашите дарители с горещи сърца и се радваме, че те ще продължат да правят това и ще го предават и на други семейства!

Заедно можем много повече!

Прочетете още ...

Ема Кичева, ръководител "Корпоративни комуникации" Лидл България

Приз „Семеен благодетел“

Радостни сме, че успяхме да благодарим на Лидл България за цялостната подкрепа, сътрудниество, разбиране и съдействие на нашата кауза всяко дете да има семейство и

Върни се обратно в