Благодарение на „Надежда и домове за децата – клон България“, 10 деца и младежи се сдобиха със собствени лаптопи

Благодарение на „Надежда и домове за децата – клон България“, 10 деца и младежи се сдобиха със собствени лаптопи. Програмният координатор на организацията придружи Боян Александров – съмишленик и партньор на „Надежда и домове за децата – клон България“, из страната, така че той да може да осъществи своето дарение. Г-н Александров се свърза с организацията през 2016 г. и заедно с нея успя да дари латпопи на над 20 деца в неравностойно положение в Северозападна България. Тази година, той завърши своето благо дело.

На 26 юни, г-н. Александров, заедно с програмния координатор на Надежда и домове за децата – клон България, посети защитено жилище близо до град Своге, за да дари лаптоп на едно момиче от институцията Могилино. Девойката е на 29 години и със изключителен ентусиазъм и щастие прое подаръка, като обеща да го пази, да го използва и да споделя преживяванията си с нейните приятели от жилището.

На 27 юни, Боян продължи своето пътуване и посети защитеното жилище в Пазарджик, заедно с програмния коориднатор на неправителствената организация, за да дари лаптоп на още две момчета, които са живели в дома в Могилино. Двете момчета са неразделни още от бебета, а в момента са най-добри приятели и споделят всичко един с друг. С усмивки на лицата, те посрещнаха Боян, а прегръдките им показаха колко са щастливи от неговия жест. Те обещаха да използват личния си коммпютър с помощта на служителите в защитеното жилище и техните приятели там, които могат да боравят с подобна техника и могат да им дадат насоки.

Още същия ден, пътуването на дарителя продължи към град Ямбол, където той посети Център за настаняване от семеен тип, в който в момента живеят 12 деца на възраст между 12 и 18 години. Децата бяха повече от щастливи да получат такава невероятна придобивка и обещаха да използват лаптопа за училищни проекти или когато имат нужда да пишат молби за работа онлайн.

Боян сподели с усмихнатите момчета и момичета, че той много е искал да има собствен компютър когато е бил малък, но не е имал възможност. Неговата професия и работата му в голяма софтуерна компания в Америка му дават шанс да предостави такава възможност на други деца и младежи, които, като него, нямат достъп до моерни технологии.

На 28 юни, г-н Александров посети Центъра за настаняване от семеен тип за деца и хора с увреждания в град Хасково, където бе посрещнат с прегръдки и много усмивки. Децата и младежите, които живеят в центъра, са настанени там от 9 различни институции и показват невероятно развитие. Всички те благодариха на Боян за неговото благо дело като му подариха картичка, изработена и изрисувана от тях. Лаптопът ще използват с цел трудотерапия, музикотерапия и забавление, разбира се.

Пътешествието на Боян го отведе и в град Кърджали, където, благодарение на доброто партньорство на „Надежда и домове за децата – клон България“ и ОЗД – Кърджали, дарителят се срещна с две уникални деца. Едно от децата е с диагноза аутизъм, има невероятна фотографска памет, справя се много добре с модерните технологии и живее у дома. Другото дете има леки затруднения с узичаването на учебни предмети, но има огромно желание да се развива и живее със свойте баба и дядо, тъй като майката е напуснала семейството, а бащата е претрпял сериозна злополука. Благодарение на „Надежда и домове за децата – клон България“, детето е било настанено при своите баба и дядо.

На 29 юни, Боян се отправи и към последната дестинация – град Русе, за да дари последните два лаптопа на две девойки от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Любов“. Момичетата не можаха да сдържат емоциите си и буквално подскачаха от щастие. Те пожелаха на дарителя да бъде много щастлив и му благодариха многократно за стрхаотния жест. Лаптопите ще дадат възможност и на двете им да се развиват и да се чувстват равни на всички деца по света.

Благодарение на страхотната работа на местните координатори на „Надежда и домове за децата – клон България“, на силните партньорства с местни и регионални власти по места, Боян успя да се срещне лично с всички деца, да им връчи персонално лаптопите и да обсъди както своето дарение, така и приносът на неправителствената организация в неговото осъществяване.

Благодарим на Боян за това, че се довери на „Надежда и домове за децата – клон България“ и му пожелаваме да продължава с благотворителната си дейност. Ние ще бъдем насреща! 

Прочетете още ...

Ема Кичева, ръководител "Корпоративни комуникации" Лидл България

Приз „Семеен благодетел“

Радостни сме, че успяхме да благодарим на Лидл България за цялостната подкрепа, сътрудниество, разбиране и съдействие на нашата кауза всяко дете да има семейство и

Върни се обратно в