Благодарение на „Надежда и домове за децата – клон България“, 10 деца и младежи се сдобиха със собствени лаптопи

Благодарение на „Надежда и домове за децата – клон България“, 10 деца и младежи се сдобиха със собствени лаптопи. Програмният координатор на организацията придружи Боян Александров – съмишленик и партньор на „Надежда и домове за децата – клон България“, из страната, така че той да може да осъществи своето дарение. Г-н Александров се свърза с организацията през 2016 г. и заедно с нея успя да дари латпопи на над 20 деца в неравностойно положение в Северозападна България. Тази година, той завърши своето благо дело.

На 26 юни, г-н. Александров, заедно с програмния координатор на Надежда и домове за децата – клон България, посети защитено жилище близо до град Своге, за да дари лаптоп на едно момиче от институцията Могилино. Девойката е на 29 години и със изключителен ентусиазъм и щастие прое подаръка, като обеща да го пази, да го използва и да споделя преживяванията си с нейните приятели от жилището.

На 27 юни, Боян продължи своето пътуване и посети защитеното жилище в Пазарджик, заедно с програмния коориднатор на неправителствената организация, за да дари лаптоп на още две момчета, които са живели в дома в Могилино. Двете момчета са неразделни още от бебета, а в момента са най-добри приятели и споделят всичко един с друг. С усмивки на лицата, те посрещнаха Боян, а прегръдките им показаха колко са щастливи от неговия жест. Те обещаха да използват личния си коммпютър с помощта на служителите в защитеното жилище и техните приятели там, които могат да боравят с подобна техника и могат да им дадат насоки.

Още същия ден, пътуването на дарителя продължи към град Ямбол, където той посети Център за настаняване от семеен тип, в който в момента живеят 12 деца на възраст между 12 и 18 години. Децата бяха повече от щастливи да получат такава невероятна придобивка и обещаха да използват лаптопа за училищни проекти или когато имат нужда да пишат молби за работа онлайн.

Боян сподели с усмихнатите момчета и момичета, че той много е искал да има собствен компютър когато е бил малък, но не е имал възможност. Неговата професия и работата му в голяма софтуерна компания в Америка му дават шанс да предостави такава възможност на други деца и младежи, които, като него, нямат достъп до моерни технологии.

На 28 юни, г-н Александров посети Центъра за настаняване от семеен тип за деца и хора с увреждания в град Хасково, където бе посрещнат с прегръдки и много усмивки. Децата и младежите, които живеят в центъра, са настанени там от 9 различни институции и показват невероятно развитие. Всички те благодариха на Боян за неговото благо дело като му подариха картичка, изработена и изрисувана от тях. Лаптопът ще използват с цел трудотерапия, музикотерапия и забавление, разбира се.

Пътешествието на Боян го отведе и в град Кърджали, където, благодарение на доброто партньорство на „Надежда и домове за децата – клон България“ и ОЗД – Кърджали, дарителят се срещна с две уникални деца. Едно от децата е с диагноза аутизъм, има невероятна фотографска памет, справя се много добре с модерните технологии и живее у дома. Другото дете има леки затруднения с узичаването на учебни предмети, но има огромно желание да се развива и живее със свойте баба и дядо, тъй като майката е напуснала семейството, а бащата е претрпял сериозна злополука. Благодарение на „Надежда и домове за децата – клон България“, детето е било настанено при своите баба и дядо.

На 29 юни, Боян се отправи и към последната дестинация – град Русе, за да дари последните два лаптопа на две девойки от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Любов“. Момичетата не можаха да сдържат емоциите си и буквално подскачаха от щастие. Те пожелаха на дарителя да бъде много щастлив и му благодариха многократно за стрхаотния жест. Лаптопите ще дадат възможност и на двете им да се развиват и да се чувстват равни на всички деца по света.

Благодарение на страхотната работа на местните координатори на „Надежда и домове за децата – клон България“, на силните партньорства с местни и регионални власти по места, Боян успя да се срещне лично с всички деца, да им връчи персонално лаптопите и да обсъди както своето дарение, така и приносът на неправителствената организация в неговото осъществяване.

Благодарим на Боян за това, че се довери на „Надежда и домове за децата – клон България“ и му пожелаваме да продължава с благотворителната си дейност. Ние ще бъдем насреща! 

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в