Даряват нови лаптопи на деца в неравностойно положение

deca-siraci-darenie-250151-810x030 деца в неравностойно положение от Северозападна България ще получат нови лаптопи, предоставени от американска софтуерна компания.

Дарителската акция стартира днес от Центъра за обществена подкрепа на деца от 3 до 18 години в Плевен, където две момичета и едно момче от приемни семейства първи получиха новите си компютри. Кампанията се организира със съдействието на фондация Надежда и домове за децата и ще продължи до края на седмицата в Монтана, Враца и Видин. Децата получиха дарението лично от българския представител на американската фирма Боян Александров.

  • Боян Александров – софтуерен специалист: От много години съм бил съпричастен към съдбата на българските деца, особено тези които са били сираци и понякога изоставени и мисля, че те имат много потенциал за развитие да допринесат към обществото… Идеята е дори, след като тези деца получат компютрите си след известно време да се свържем с тях, ако имат интерес да се научат на информатика и програмиране.

Прочетете още ...

Права, деца и гаранции

На 19 ноември Програмата за детско участие се събра да обсъжда много важната тема за Европейската детска гаранция. Това ни вълнува защото много от нашите

Дом за децата с надежда за бъдещето

Кръгла маса на тема: „Дом за децата с надежда за бъдещето“, се проведе на 16.11.2022 с любезното домакинство на Областна Администрация на Софийска област. Целта

Върни се обратно в