Меморандум за разбирателство

memurandum1Меморандум за разбирателство и взаимно сътрудничество в сферата на социалните услуги и грижата за децата, подписаха Фондация „Надежда и домове за децата-клон България“ и Областният управител на Софийска област Росица Иванова.

На 23.02.2016 година в Областна администрация София област подписаха  Меморандум за разбирателство и взаимно сътрудничество между Надежда и домове за децата – клон България“ и Държавната администрация.

Георги Симеонов, изпълнителен директор на НДД,  заяви официално намеренията си за съвместна работа с Областната управа за бъдещи партньорски дейности в процеса по деинституционализация на деца.         

memurandum2Днешният меморандум е неизбежен атрибут от едно сътрудничество, който валидира взаимоотношенията между институцията и неправителствената организация, независимо от факта, че съвместната дейност протича успешно и до настоящия момент. Георги Симеонов благодари на г-жа Иванова за доверието, гласувано на експертите от фондацията при работата по Областния координационен механизъм по деинституционализация за периода 2009-2014 и изрази убеждението си, че когато повече хора с позиция допринасят за една инициатива, тя се реализира качествено и успешно. Областният управител приветства екипа на „Надежда и домове за децата” за инициативата и благодари, че администрацията на Софийска област е сред избраните за партньори на фондацията.        

На официалното подписване на Меморандума за разбирателство присъстваха Заместник областния управител г-н Емил Атанасов, в чийто ресор попадат социалните дейности, г-жа Мая Велкова-Нелчинова – началник отдел РРЕП и г-жа Боряна Климентова, която е програмен координатор на фондация „Надежда и домове за децата”.

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в