Нов механизъм ще предотвратява изоставянето на бебета в региона

Rz-d1-110314Областен координационен механизъм по деинституционализация бе създаден в Разград по проект на българския клон на британската организация „Надежда и домове за децата“.

Целта на този способ е да осигури координация между ангажираните институции при предотвратяване изоставянето на деца от 0 до 3 години и подкрепа на нуждаещите се семейства.

Новото звено включва представители на областната и общинска администрация, РД „Социално подпомагане“, болнични заведения, МВР, дирекция „Социално подпомагане“, отдела за на детето и Регионална здравна инспекция.

Координаторът на проекта Таня Костова заяви, че членовете на това областно звено ще заседават веднъж месечно и ще поемат ангажименти за разрешаване на конкретните казуси.

Акцентът на превенцията в Разград включва подкрепа на семейства в риск, помощта може да се състои в закупуване на храни, памперси, адаптирани млека, подобряване на жилищните и битови условия.

 

Rz-d2-110314На срещата бе поставен и конкретен случай на материално затруднено семейство от ромски произход с допълнителни социални проблеми.

Така бе тествана координацията между представителите на ангажираните институции, който дадоха предложения как да се подобри статусът на децата и родителите им.

Източник: http://www.ekip7.bg/

 

Антония ДИМИТРОВА

Прочетете още ...

Заедно можем всичко

Две интервюта по Радио Видин за съвместната инициатива „Заедно можем всичко“. Първолета Митева, старши експертът „Връзки с обществеността“ от ЧЕЗ, която пояснява какъв е обхватът на

Заедно можем всичко

Елица Иванова, координатор на НДД за област Видин разяснява за старта на кампанията пред Телевизия Видин „Надежда и домове за децата – клон България“ и

„Деинституционализация на грижата за деца: Как инвестираме в промяната?“

Репортаж от откриване на конференцията с интервю на Георги Симеонов, изпълнителен директор на „Надежда и домове за децата – клон България   по   телевизия Bulgaria On Air https://www.youtube.com/watch?v=xwrfI-NzrvMDeinstitutionalisation

Върни се обратно в