Проведе се заседание за учредяване на Областен координационен механизъм по деинституционализация за Област Сливен

slivenНа 04 юни 2015 г. в Областна администрация Сливен се проведе работна среща, на която бе сформиран Областен координационен механизъм по деинституционализация.

По инициатива на неправителствената организация „Надежда и домове за децата“ с изпълнителен директор Георги Симеонов, чиято идея бе подкрепена от областния управител Димитър Сяров, на срещата бе подписан Меморандум за сътрудничество за прилагане на Координационния механизъм като инструмент за междуинституционална работа и взаимодействие между всички участници в процеса на деинституционализация.

Георги Симеонов информира присъстващите за основните дейности на организацията – тя фокусира своята работа в подкрепа на децата от възрастовата група 0 – 3 години и техните семейства, защото изоставянето на бебета води след себе си травми, които остават за цял живот и пречат на тези деца да израснат като пълноценни възрастни хора.

Повече за инициативата можете да прочетете ТУК

Прочетете още ...

Права, деца и гаранции

На 19 ноември Програмата за детско участие се събра да обсъжда много важната тема за Европейската детска гаранция. Това ни вълнува защото много от нашите

Дом за децата с надежда за бъдещето

Кръгла маса на тема: „Дом за децата с надежда за бъдещето“, се проведе на 16.11.2022 с любезното домакинство на Областна Администрация на Софийска област. Целта

Върни се обратно в