Проведе се заседание за учредяване на Областен координационен механизъм по деинституционализация за Област Сливен

slivenНа 04 юни 2015 г. в Областна администрация Сливен се проведе работна среща, на която бе сформиран Областен координационен механизъм по деинституционализация.

По инициатива на неправителствената организация „Надежда и домове за децата“ с изпълнителен директор Георги Симеонов, чиято идея бе подкрепена от областния управител Димитър Сяров, на срещата бе подписан Меморандум за сътрудничество за прилагане на Координационния механизъм като инструмент за междуинституционална работа и взаимодействие между всички участници в процеса на деинституционализация.

Георги Симеонов информира присъстващите за основните дейности на организацията – тя фокусира своята работа в подкрепа на децата от възрастовата група 0 – 3 години и техните семейства, защото изоставянето на бебета води след себе си травми, които остават за цял живот и пречат на тези деца да израснат като пълноценни възрастни хора.

Повече за инициативата можете да прочетете ТУК

Прочетете още ...

Да отгледаш дете с увреждане

„Да отгледаш дете с увреждане” бе темата на обучение за приемни родители от област Хасково. Областен екип по приемна грижа Хасково На 10 и 11

Уют у дома

През изминалото тримесечие Надежда и домове за децата България  започна реализацията на съвместната кампания с Електрохолд, наречена „Уют у дома“. В рамките на инициативата подкрепяме

Върни се обратно в