Втора награда за „Социални иновации, свързани със социално включване“

Надежда и домове за децата – клон България бе сред наградените участници на Годишните национални награди за социални иновации, организирани от Министерството на труда и социалната политика. На официална церемония, която се състоя на 22 Декември в Гранд хотел „Милениум“, зала Моцарт, организацията ни получи втора награда в категорията „Социални иновации, свързани със социално включване“ за работата и застъпническата дейност на Програмата за детско участие. Наградата получи Боян Кръстев, ученик от 9 клас на 105 СУ „Атанас Далчев“, който е член и е в програмата още от 2017 година. Той благодари на Министерството и сподели своята мотивация да бъде част от тази кауза и да продължава да е застъпник за доброто на децата, заедно със своите приятели и съмишленици. Боряна Климентова, програмен директор на „Надежда и домове за децата – клон България“ също благодари.

„Светът винаги е емоционално млад и ни поставя пред изпитания. Нашата задача е да го предадем на децата си малко по-справедлив, по-разбиращ проблемите на децата и по-уютен за тях“. Нашата застъпническа програма е насочена да предава послания от тези, които нямат щастието да растат в семейна среда, имат физически и емоционални различия, но имат право на щастие. Много от младежите се научават да бъдат критични към своето поведение и поведението на възрастните. Научават се да обръщат внимание на дребни детайли в ежедневието си и да знаят правата и задълженията си в обществото.   Програмата за детско участие към Надежда и домове за децата ще продължи да открива несъвършенствата в нашето общество и през застъпничество ще предложи и нови инициативи през следващата година.

Боян Кръстев предостави на заместник министъра на труда и социалната политика Наталия Ефремова разработения от децата Указател за детско участие.

Прочетете още ...

В навечерието на Коледа

За много деца па целия свят идва най-чаканото време на годината. Коледа винаги се свързва с домашен уют, събирания с приятели, много смях и разбира

Нашите гласове имат значение

Кое е общото между децата от България, Руанда, Румъния, Украйна, Южна Африка и Молдова? Може би Надежда и домове за децата? Мечтите и надеждите, или

Върни се обратно в