Хубаво преживяване

В неделния слънчев ден на 23 октомври 5 деца от Програмата за детско участие на „Надежда и домове за децата – клон България“ посетиха и се срещнаха с децата и младежите от Център за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждане  „Христо Ботев“ в София. Всяка среща на децата от Програмата е насочена да помогне за изграждане на емпатия, да покаже колко сме еднакви всички и колко много се нуждаем от свобода на  изразяване. Програмата ни цели участниците да станат застъпници за по – справедлив живот в хармонизираща среда и за това всяка среща е важна.

Запознаването, разказите за себе си и намиране на общи изразни средства, като рисуването доведе до споделяне на чувства и вълнения.

“Страхотно! Говорихме си на много и различни теми“ дете от Програмата

 По време на занимателното моделиране с глина всички слушаха музика и работеха заедно. Живеещите в Центърa за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждане „Христо Ботев“ се усмихваха и си пожелаха отново да се видят с децата от Програмата за детско участие към „Надежда и домове за децата – клон България“. Настроениeтo и емоциите бяха предадени през различните цветове, с които изработиха своите картини. Важното бе, че всички участваха независимо от своето увреждане и сивотата на делниците ни  се превърнаха в емоционална палитра.

„Доставихме им едно хубаво преживяване“ дете от Програмата

Прочетете още ...

В навечерието на Баба Марта

Всяка година в първия ден на март си завързваме мартеници. Според народните вярвания с Баба Марта идва и  началото на пролетта. Тези дни и младежите

Планиране за 2024 от деца за деца

Време е за старт на застъпнически дейности. Разговори за деца в риск. В какво да се състои тяхната подкрепа. Намиране на нови идеи и инициативи.

В навечерието на Коледа

За много деца па целия свят идва най-чаканото време на годината. Коледа винаги се свързва с домашен уют, събирания с приятели, много смях и разбира

Върни се обратно в