Нека лятото ни да започне

Лято е!

Най-хубавото време за разходки  и откриване на нови приятели. На фона на хубаво време на 24 юни 2023 година деца и младежи от Програмата ни за детско участие, заедно с младежите от Z club Saint Sofia Next Generation 2023 си направихме пикник в парка Заимов, София. Двете формации не се познаваха до сега, но имат сходни цели за спазване правата на хората. Слънце, природа, храна и неформалното общуване и запознанството се получи.

Бързо се разделиха на две групи и обсъдиха много теми и ето част от тях:

  • насилие между връстници
  • насилие над жени
  • детско и мадежко участие
  • приобщаване на деца и младежи с увреждания.

 И двете групи дискутираха, рисуваха, спориха и търсеха заедно най-важните за тях акценти и как можем да се справим с тези проблеми в обществото ни. След работата по групи имаше възможност за представяне, както и задаване на въпроси и коментари от страна на участниците. Нямаше някой да е безучастен и това даде възможност да се водят дискусии.  

Можеха да се чуят ключови думи като:

комуникация, подкрепа, разбиране, взаимодействие, разпространение и популяризиране на дейността.

Много ясно се казваше, че трябва да спре насилието над жени и деца, младежите с увреждания да са приети в обществото ни и да се научим да помагаме на по-слабите.

Всички ние имаме нужда от вдъхновители и от обединяващи каузи. Много ни се иска да сме поставили началото на сътрудничество и приятелство между двете младежки формации.

Прочетете още ...

Инициатива с кауза

Тази седмица сме част от един прекрасен базар за великденска украса. Заредихме се с приятна енергия и емоции  в сградата на  Електрохолд България. Ето как

Нашата емоционална събота

С участниците в програмата за детско и младежко участие към „Надежда и домове за децата – клон България“ посетихме децата и младежите, настанени в Центъра

Върни се обратно в