COVID 19 – Дневниците на изолацията

В световен мащаб пандемията COVID19 имаше огромно въздействие – затваряне на училища, магазини, места за поклонение, спортни съоръжения и игрища, съчетано с оттегляне в изолация. Изолирани в по-голяма степен от света, децата и младите хора са преживели уникален за нашата епоха опит.

Попитахме 168 деца и младежи от програмите на „Надежда и домове за децата“ и партньори относно техния опит през изолацията. Тези деца и младежи бяха между 5 години и пълнолетни младежи, дошли от биологични и приемни семейства, малки групови домове, центрове за деца, общности, дневна грижа и обществени кризисни центрове.

Тази работа бе ръководена от отговорните хора по закрила в страните, подпомагани от колеги, те показаха голяма иновация и изобретателност в обхвата на деца при различни обстоятелства на изолация. В Судан има обаждания по WhatsApp, състезания по рисуване в Румъния и Украйна, писане на поезия в България, Facebook състезания в Босна и Херцеговина, водене на дневници в Южна Африка, игри и групови занимания в Молдова и Приднестровието, срещи лице в лице в Непал и обаждания, групова работа и интервюта в Руанда.

Прочетете още ...

ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО

Кампания на Електрохолд България и „Надежда и домове за децата – клон България“ „Надежда и домове за децата – клон България“ се ръководи от идеята

„Добрият помощник на детето“

Указател за смисъла на детското участие Детското участие дава правото на всяко дете да изрази своето мнение напълно свободно, по всички въпроси, особено тези които

Върни се обратно в